Zamanaşımı kurtaracak

Güncelleme Tarihi:

Zamanaşımı kurtaracak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2007 00:00

Bağdat Caddesi faciasında Baran Balcıoğlu 4’üncü kez 6 yıl hapse çarptılırdı. Dosya bir kez daha Yargıtay’a gönderildi. Kazada yaşamını yitiren Selin Uras’ın babası, "Dava zamanaşımına doğru gidiyor" dedi.

KADIKÖY Bağdat Caddesi’nde 7,5 yıl önce meydana gelen trafik kazasında Erdem Celasun ve Selin Uras’ın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan ve çarptırıldığı 6 yıl hapis cezası Yargıtay’ca 4 kez bozulan Baran Balcıoğlu, bir kez daha aynı cezaya çarptırıldı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin, Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği 6 yıl hapis cezasını "eski ve yeni TCK arasında hüküm kurulması, duruşmada tanık olarak dinlenilen Tolga Atılgan hakkında da ’yalan beyanda bulunmak’ suçundan dava açılarak yargılanması" gerektiği görüşüyle esastan bozduğu dava dün yeniden görüldü. Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Baran Balcıoğlu’nu "bilinçli taksirle adam öldürmek" suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı.

AİHM’ye yürüyeceğim

Mahkemenin kararıyla ilgili görüşlerini açıklayan Selin Uras’ın babası Boray Uras, dosyanın tekrar Yargıtay’a gittiğini söyleyerek, şunları kaydetti: "Dosyanın Yargıtay’da daha ne kadar kalacağını bilmiyorum. Eğer bir yıl daha Yargıtay’da bekler ya da geri gönderilirse zamanaşımına girecek. Böyle bir şey olursa, Brüksel, Maastricht ve Strasbourg arasındaki yoldan yürüyüşümü yaparak, dava dosyasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyacağım. Sanki dava ile ilgili Yargıtay ile paslaşmalar yapılıyor. Bu aleyhime gelişen bir durum oluyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!