Yüzyılın tutulması

Güncelleme Tarihi:

Yüzyılın tutulması
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 16, 2011 00:00

2011 yılının ilk Ay tutulması dün yaşandı. Türkiye saati ile 20.24’te Ay’ın Dünya’nın yarı gölge konisi içine girmesiyle başlayan tutulma 02.00’de sona erdi.

Haberin Devamı

Tam tutulma 22.22 ile 00.02 arasında, 1 saat 40 dakika sürdü. Uzmanlar bu kadar uzun süreli Ay tutulmasının en son Temmuz 2000’de yaşandığını söyledi. Türkiye'den de izlenebilen tutulmanın yüz yılın en net tutulması olduğu açıklandı.

AY TUTULMASINDAN MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLER

AY TUTULMASINI BÖYLE İZLEDİLER / WEB TV

Ä°stanbul’da tutulma hava koÅŸullarının çok elveriÅŸli olamaması nedeniyle, tutulmadaki gümüşten turuncuya, ardından da kırmızıya dönen ayın rengi sırasıyla tam olarak görülemedi. Buna raÄŸmen Ay tutulması izleyenlere görsel bir şölen sundu.Â

Ay tutulması Bodrum’da havanın bulutlu ve puslu olmasına rağmen kısmen de olsa izlenebildi. Ay tutulmasını ilçede bulunan yerli ve yabancı turistler Bodrum Kalesi ve Kumbahçe sahilinden ilgi ile izledi.

Haberin Devamı

Dünyanın güneş ışınlarının erişmesini engellediği bölgeye ayın girmesi sonucu oluşan tam Ay tutulmasında Ay, karanlık bölgede ilerledikçe, rengi gümüşten turuncuya, ardından da kırmızıya döndü. Malatya'da tam bu sırada elektriklerin kesilmesi ve  her yerin karanlığa bürünmesi kısa süreli paniğe neden oldu.

AY TUTULMASI KAPADOKYADAN NET Ä°ZLENDÄ°

SON 11 yılın en uzun süreli ay tutulması, peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesinde de çok net bir şekilde izlendi.

Tutulmanın başladığı saat 22.05’den itibaren, peribacalarının yoğun olduğu bölgelerde yerli ve yabancı turistler,tam ay tutulmasını ilgi ile izledi. Son olarak 2000 yılı Temmuz ayından bu yana izlenebilen en uzun süreli ay tutulması sırasında güneşten yansıyan ışınların, dünya atmosferinden geçerken kırılmaya uğraması nedeniyle ay bir süre bakır, ardından kırmızının değişik tonlarına büründü. Kapadokya bölgesindeki fotoğraf meraklılarının yanı sıra, tatilciler ve turistler de ay tutulmasını izledi. Kapadokya’daki turistler, fotoğraf makinelerinin yanı sıra kameraları ile bu anı görüntülemeye çalıştı. Yaklaşık 1 saat 40 dakika ile devam eden gökyüzündeki görsel şölen, objektiflere yansıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!