Yüzbaşıya tecavüzden 57 yıl

Güncelleme Tarihi:

Yüzbaşıya tecavüzden 57 yıl
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2006 15:26

İstanbul'da bir kız çocuğuna tecavüz ettiği, bir kız çocuğuna da tecavüze yeltendiği iddia edilen Yüzbaşı B.A, hakkındaki suçlamaları reddetti. Yüzbaşı için 57 yıl hapis isteniyor.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Hasdal Askeri Cezaevinde tutuklu olan sanık yüzbaşı B.A. getirildi.

Sanık B.A, kapalı yapılan duruşmada 6 sayfalık savunma dilekçesini okudu.

Bugüne kadar hep onuruyla yaşadığını, makam, mevki, para ve zevk peşinde koşmadığını, insanları ve manevi değerleri ucuz çıkarlara satmadığını söyleyen B.A, “Diğerleri gibi bu 2 suçlama da kötü niyetli bir iftira kampanyasının parçalarıdır” dedi.

Olaylarla ilgisinin olmadığını, sanık dahi ilan edilmesi için haklı ve somut bir sebep bulunmadığını savunan B.A, “Masum olduğum ve haksız yere mağdur edildiğim ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Polis merkezindeki bazı uygulamaların usulüne uygun yapılmadığını, yargının yanlış yönlendirildiğini öne süren B.A, mağdurların kendisini teşhis ettiği yönündeki belgeleri de kabul etmediğini öne sürdü.

B.A, görülen davada mağdur olarak yer alan S.Z'nin mahkemede bile yüzüne bakmadan teşhiste bulunduğunu, hakim uyarısı üzerine yüzüne baktığını anlattı.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanığın 4 Mayıs 2004 ile 6 Aralık 2005 tarihleri arasında Hadımköy 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı 2. Mekanize Piyade Taburunda çalışıp çalışmadığı, çalışıyorsa hangi tarihlerde ve saatlerde çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgi istenmesine hükmetti.

Duruşma, eksikliklerin tamamlanması amacıyla ertelendi.

İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, B.A'nın, S.Z'ye yönelik olaya ilişkin “15 yaşın altındaki çocuğa cebir veya tehdit kullanmak suretiyle cinsel istismar” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

İddianamede, Ç.C.A adlı çocuğa yönelik olaya ilişkin de sanığın, teşebbüste kalan aynı suç ve “cebir veya tehditle konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 19 yıl 1 aya kadar hapsi talep ediliyor.

Öte yandan B.A'nın, C.Ü'ye yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasına ilişkin 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi, psikolojik tedavi gördüğü belirtilen sanığın bu konudaki tedavi evrakının ilgili kurumlardan istenmesine karar verdi.

Mahkeme, evrakın gelmesinin ardından sanığın dava dosyasıyla birlikte Adli Tıp Kurumuna sevk edilerek ceza ehliyeti yönünden rapor alınmasına hükmetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!