Yuvana dön Tarkan

Güncelleme Tarihi:

Yuvana dön Tarkan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

New York'ta bulunan ünlü pop şarkıcısı Tarkan'ın birliğine teslim olması için tanınan sürenin sonuna yaklaşıldı. Plak şirketi ve avukatları aracılığıyla Türkiye'ye dönmeyeceğini açıklayan Tarkan'ın bugün saat 17.00'ye kadar Amasya'daki Er Eğitim Tugayı'na teslim olması gerekiyor. Tarkan, eğer acemiliğini yapacağı tugayına teslim olmazsa, asker kaçağı sayılacak. Bundan sonra emniyet müdürlüklerine ve konsolosluklara Tarkan'ın yakalanması için yazı gönderilecek. Eğer yakalanamazsa durum İçişleri Bakanlığı'na iletilecek ve bakanlık tarafından konu Bakanlar Kurulu'nun gündemine sunulacak. Bakanlar Kurulu ise, takdirini kullanarak yapacağı değerlendirme sonucunda Tarka'nın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılmasına karar verebilecek. Bilindiği gibi Tarkan, daha önce Başbakan Mesut Yılmaz'ın askerliğini tecil edeceğini söylemiş, ama Yılmaz, bu konuda herhangi bir söz vermediğini belirtmişti. Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin de ‘‘Sevgili Tarkan'ın anlayışlı olması gerekir. ’’ diye konuşmuştu.

Dostlarından çağrı

Sanatçı askere gitmeli

Pop müziğin sevilen sesi Levent Yüksel, Tarkan ve Serdar Ortaç ile gündeme gelen sanatçıların silah altına alınmasına ilişkin tartışmaya katılarak ‘‘Sanatçılar askere gitsin, ama daha geç gitsin’’ dedi. Bir turizm firmasının sponsorluğunda konser vermek için Kayseri'ye gelen Levent Yüksel, her Türk vatandaşının askerlik borcunu ödemesi gerektiğini ve kendisinin de bu borcu ödediğini söyledi. Yüksel, ‘‘Sanatçı olunmaz, sanatçı doğulur. Büyük Atatürk'ün dediği gibi; Cumhurbaşkanı bile olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız. Bu nedenle sanatçılar askere gitsin ama daha geç gitsin. Sanatçıların silah altına alınması ertelenebilir’’ dedi.

Şehitler için okuyacağım

45 gündür Mamak Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Serdar Ortaç, askerliğin ne kadar kutsal ve ne kadar şerefli bir görev olduğunu bugünlerde çok daha iyi anladığını belirtti. Askerliğini İzmir Narlıdere'de yapacak olan Serdar Ortaç, ‘‘18 ay askerlik yapacağım ve beş yıldır yazdığım tüm eserlerimi, Allah kısmet ederse artık şehit ailelerimiz için okuyacağım. Sanatçı arkadaşım Tarkan'a da yurda dönüp şarkılarını Olimpia'da değil, kışlalarımızda söylemesini tavsiye ediyorum. Vatan sağ olsun’’ dedi.

Onlar şimdi asker

Kaçma, gel beraber yapalım

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde davul zurna eşliğinde halay çekerek askere giden gençler, Tarkan'a vatan borcundan kaçmama çağrısı yaptı. İlçeden bu yıl 1978'e 4'üncü tertip olarak askere giden 2500 genç için, otogar Türk bayraklarıyla donatıldı. Bir bayram yerine dönen otogarda davul zurna eşliğinde vatandaşlarla halay çeken asker adayları, ‘‘Vatan borcu, namus borcudur. Çoğumuz askere gitmek için yaşımızı büyüttük. Türk vatandaşı olan herkesin askerliğini yapması gerek. Ailelerimiz bizi halaylarla askere gönderiyor. Hepimiz ana kuzusuyuz. Ailelerimizden ayrılmak zor, ancak vatan borcumuzu ödememiz gerekiyor’’ dediler. Asker adayları kadınların zılgıtları arasında uğurlandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!