Yurdunun toprağında milletinin kalbinde

Güncelleme Tarihi:

Yurdunun toprağında milletinin kalbinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2008 00:00

Son gazimiz, İstiklal Madalyası sahibi Albay Mustafa Şekip Birgöl, Türkiye’ye yakışan bir şekilde, hak ettiği gibi son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

SON GAZİYİ BÖYLE UĞURLADIK

Birgöl için dün de İstanbul’da, Birinci Ordu Komutanlığı’nda devlet töreni düzenlendi. Çiçeklerle süslenmiş, Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi, törenin ardından önce omuzlarda, ardından top arabasında son istirahatgáhı, Karacaahmet Mezarlığı’na götürüldü ve burada yurdunun toprağına, Türk milletinin kalbine verildi.

KURTULUŞ Savaşı’nın son gazisi Emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl, Ankara’nın ardından dün de İstanbul’da yüzlerce kişinin katıldığı devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Türkiye, son gazisini askerinden siviline, devlet adamından işadamına, öğretmeninden öğrencisine 7’den 70’e birlik ve beraberlik içinde uğurladı. Birgöl için dün bayraklarla bezenen Birinci Ordu Komutanlığı’nda devlet töreni düzenlendi. Birgöl’ün çiçeklerle süslenen Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi Selimiye Kışlası’ndaki Atatürk büstünün önündeki katafalka yerleştirildi.

İstiklal Savaş Takımı nöbette

Tabutun arkasında Albay Birgöl’ün üzerinde "Son Gazi" yazılı büyük bir fotoğrafı yer aldı. Cenazenin başında Kurtuluş Savaşı döneminin askeri kıyafetlerini ve teçhizatını taşıyan İstiklal Savaşı Takımı nöbet tuttu. Son Gazi’nin eşi Ayşe Birgöl, kızı İpek Tülay Artunç, damadı Bekir Suat Artunç, torununun kızı İpek Toker, yeğeni Murat Tokel’in hazır bulunduğu törene, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan vekili Hayati Yazıcı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanları, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski Genelkurmay Başkanları emekli orgeneraller Yaşar Büyükanıt, Hüseyin Kıvrıkoğlu, çok sayıda askeri personel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve çevre okullardan gelen öğrencilerle izci grubu katıldı.

/images/100/0x0/55eb1f0bf018fbb8f8ac8acd

Son çılgın Türk’ü uğurladık

Törende Çılgın Türkler kitabının yazarı Turgut Özakman, "Son çılgın Türk’ü de ebediyete uğurluyoruz" derken, TBMM Başkanı Köksal Toptan,"Şairin dediği gibi Mustafa Kemal’ler nasıl tükenmez ise Çılgın Türkler de tükenmez" diye konuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral Raif Akbaş, Ömer Bedrettin Uşaklı’nın "Akdeniz’e Doğru" adlı şiirinden bir bölüm okudu. Selimiye Camii’nde öğleyin İstanbul Müftüsü Prof Dr. Mustafa Çağrıcı’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından Birgöl’ün naaşı, Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Tabuttaki bayrak eşine teslim

Törene, Son Gazi’nin, cenazesine katılmasını vasiyet ettiği yeğeni Murat Tokel, Avusturya’dan gelerek katıldı. Babası toprağa verilirken kızı İpek Artunç ağladı. Birgöl’ün naaşı toprağa verilirken de 3 el saygı atışı yapıldı. Törenin ardından 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Bülent Dağsalı gazinin tabutuna sarılan Türk Bayrağını öperek eşi Ayşe Birgöl’e teslim etti, eşi Ayşe Birgöl öperek teslim aldı.

Aydın Doğan da törendeydi
/images/100/0x0/55eb1f0bf018fbb8f8ac8acf


1. Ordu Komutanlığı’nda son gazi Mustafa Şekip Birgöl için düzenlenen devlet törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Yönetim Kurulu üyesi Taylan Bilgel, Başkan Danışmanı Volkan Vural ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!