Yurdum insanı

Güncelleme Tarihi:

Yurdum insanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2009 11:40

Gaziantep’te ekonomik kriz ve geçim derdi 52 yaşındaki Osman Turan’ı ilginç bir mesleğin sahibi yaptı. 3 çocuk babası Bağ-Kur emeklisi Turan, bir GSM operatörünün ‘Her yöne sınırsız’ tarifeli hattını alıp, dakikası 15 kuruştan sokaklarda seyyar kontörlü cep telefon görüşmesi hizmetini başlattı.

Haberin Devamı

Bankadan 10 bin lira kredi kullanıp, bir süre sonra bunun kalan 5 bin lirasını ödemede sıkıntı çektiğini belirten Turan, faizle birlikte banka borcunun yükselmesinin yanı sıra çocukların eğitim masrafıyla birlikte geçim derdi de çekmeye başladığını söyledi. Emekli maaşının borcu ödemek ve bunun yanı sıra ailesini geçindirmeye yetmemesi üzerine iş aradığını bildiren Turan, “Bankaya borcum faizleriyle katlandı. Emekli maaşıma haciz geldi. Geçinemez olduk. Çocuklarımın biri lisede, diğeri üniversitede okuyor. Onların okul masrafını da karşılayamıyorum. Ben de bunun üzerine bir cep telefonu şirketinden ‘her yöne sınırsız tarifesi’ ile aylık sabit bir ücretle bir mobil telefon hattı aldım. Bu telefonla ihtiyaç duyan vatandaşlara dakikası 15 kuruştan görüşme yaptırarak, seyyar kontörlü cep telefonu hizmeti veriyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yaptığı işi ‘Her yöne telefon görüşmesi. Dk’sı 15 Krş’ yazılı tabela taşıyarak duyuran ve 4 gündür bu işi yaptığını kaydeden Turan, aylık 60 TL ödediğini söyledi, ancak günlük kazancı konusunda bilgi vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!