Yunanların yeni düşmanı Almanya

Güncelleme Tarihi:

Yunanların yeni düşmanı Almanya
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2012 00:00

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’ın yeni baş düşmanı para musluğunu elinde tutan Almanya. Medyada Almanya, ‘Nazi’ geçmişiyle karikatürize ediliyor, talk-şovcular Berlin karşıtlığıyla reyting topluyor. Alman ürünlerine boykot çağrısı yapılıyor, hatta bir grup, Almanya’ya karşı örgüt bile kurdu.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN’da özellikle 1974-2000 yılları arasındaki Türk, 1990’lı yıllardaki Makedon “düşmanlığı” ekonomik kriz nedeniyle yerini Alman “düşmanlığına” bıraktı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, anketlerde en fazla antipati duyulan siyasetçiler listesinde bir numarada bulunurken, ekonomik tedbirleri protesto için düzenlenen gösterilerde Alman bayrakları yakılıyor. Marjinal televizyon kanallarında Almanya’nın Yunanistan’ı 2’nci Dünya Savaşı’nda olduğu gibi yeniden işgal ettiğine yönelik programlar yapılıyor. Merkel, Nazi lideri Adolf Hitler’e benzetiliyor. Extra 3 adlı tv kanalında Yorgo Trangas adlı ünlü gazeteci her gün Almanya ve Merkel’e küfürlü, hakaretli saldırılarda bulunuyor. “Almanya için burada üç milyon emekli ölüyormuş ne önemi var” diye söze başlayan Trangas, aynı tutumunu radyo programında da sürdürüyor. Yine ülkenin en ünlü karikatüristlerinden Stathis Stravropulos da Almanya karşıtı karikatürleriyle büyük ilgi topluyor.
Almanya’ya karşı örgüt
Almanya’nın, Yunanistan’ın mali işlerinin yönetimini Avrupalı bir “Sömürge valisi”ne teslim etmesi önerisi ve 2. Kurtarma Paketi’nde tahsis edilmesi öngörülen 130 milyar euro’nun doğrudan Atina’ya verilmemesi gibi öneriler Yunanistan’da Almanya aleyhtarlığını iyice arttırdı.
Bu arada, Avrupa ülkelerinde yaşayan 8 bin 500 Yunanlı “Yeni Filiki Eterya” adlı bir örgüt kurdu. Örgüt Almanya Başbakanı Angela Merkel’e 18 soru içeren ve Berlin yönetimini Türkiye’nin ve Makedonya’nın yanında olmakla da suçladığı bir mektup gönderdi. “Filiki Eterya” 1814 yılında Odessa’da kurulmuştu. Örgüt, Yunanlıların Osmanlı yönetiminden ayrılmak için 1821’de de başlattığı bağımsızlık mücadelesine kışkırtmıştı. “Yeni Filiki Eterya”nın hedefi Yunanları şimdi Almanlara karşı kışkırtmak.

Haberin Devamı

Yunanların yeni düşmanı Almanya

Bu bezelyeler fazla olmuş

Yunan karikatürist Stathis Stravropulos’in çizdiği bu karede Alman ve Fransız yetkililer, yemeğini yiyen bir çocuğun başında görülüyor. Alman zabıta, “Çorbada 33 bezelye var, en fazla 28 olabilir” diyor. “Bezelye sayıcılar” fazladan çorbada yüzen tanelerin Almanya’ya iadesini istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!