Yunanistan'da kaçak göçmen operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda kaçak göçmen operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2012 13:07

Yunanistan'ın, İyon Denizi'ndeki Zakinthos adası açıklarında içinde 120 kaçak göçmen bulunan bir tekne tespit edildi.

Haberin Devamı

İtalya'ya gitmekte olduğu belirtilen teknenin Yunan sahil güvenlik birimleri tarafından durdurularak Mora Yarımadası'ndaki Katakolo limanına sevk edildiği bildirildi.

Yunan medyası, Mora'daki Githion yakınlarında da 58 kaçak göçmen yakalandığını duyurdu.

Haberlerde, yakalanan kaçakların İtalya'ya götürülmek üzere Atina'dan otobüslerle bölgeye getirildiklerinin belirlendiği kaydedildi.

Diğer yandan, Yunan haber ajansı AMNA, İgumeniça limanında ülkeyi terk etmeye hazırlanan 70 kaçak yakalandığını duyurdu.

AMNA, aralarında iki çocuk ve bir kadının bulunduğu kaçakların, Evros (Meriç) bölgesinde görev yapan Yunan ordusundan bir görevlinin kullandığı portakal taşıyan sahte plakalı bir TIR ile İtalya'ya gitmek üzere bölgeye getirildiğinin belirlendiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Ajans haberinde, insan taciri Yunan görevlinin gözaltına alındığı belirtildi.

Bu arada, Agrinyo kenti yakınlarında içinde yaklaşık 45 kaçak göçmen bulunduğu tahmin edilen bir kamyonetin kaza yapması sonucu, 5 kişinin öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Astakos-Mitika otoyolunda meydana gelen kaza sonrasında kamyonette bulunan göçmenlerin çoğunun kaçtığı, biri ağır 10 yaralının ise Patra Üniversite Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi. Kaçak göçmenlerin, insan tacirlerine İtalya'ya gitmek için kişi başına 2 bin 500 avro ödediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!