Yunan yardım TIR'ına coşkulu karşılama

Güncelleme Tarihi:

Yunan yardım TIRına coşkulu karşılama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

12 KASIM depreminde ağır hasar gören Düzce'ye, Yunanistan'ın İskeçe şehrine bağlı Vistonida Kasabası'ndan bir TIR dolusu yardım malzemesi geldi. Yardımları dağıtmak üzere gelen Yunan heyeti Düzce'de depremzede büyük coşkuyla karşılandı.

Vistonida Belediye Başkanı Vasilis Çolakidis, Başkan Yardımcısı Aris Kopgeridis, Meclis Başkanı Yorgos Porostotidis ve Meclis üyesi Panayodis Zaykos, Lüleburgaz'ın Ahmetbey Kasabası Belediye Başkanı Ünal Kaymaz'la birlikte Düzce'ye geldi. Vasilis Çolakidis, toplanan yardımların bir kısmının İskeçe'deki köylerde geçimlerini çiftçilikle sürdüren köylülerin gönderdiğini açıklaması, Vali Fikret Güven'i duygulandırırken, depremzedelerden de büyük alkış aldı.

Vali Güven, kendisinin de İskeçe kökenli olduğunu ve orada bir çok akrabası bulunduğunu belirterek yıllar sonra baba dostlarına kavuşmuş olmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Vali Güven, ‘‘Bu insanlık hareketini büyük bir saygıyla karşılıyorum. Bu depremin üzüntülerini ve yıkıntılarını aştığımız zaman sizleri böyle değil, daha sıcak bir ortamda sıcak yuvamızda ailelerinizle birlikte sizi misafir edeceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyorum’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!