Yumrukçu yakalandı mı?

Güncelleme Tarihi:

Yumrukçu yakalandı mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz'a yakın bir bakan, 24 Kasım 1996 tarihinde Yılmaz'ı Budapeşte'de yumruklayan Veysel Özerdem'in, Macaristan Emniyeti'ne teslim olduğunu iddia etti. Bu iddia Ankara'nın hareketlenmesine yol açarken İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, ‘‘Bende böyle bir bilgi yok’’ dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün üst düzey yetkililerinden biri ise , ‘‘Böyle bir şey yok, sadece dedikodu’’ görüşünü dile getirdi.

Özerdem'in teslim olduğu haberlerinin yayılması üzerine Ankara'da Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Dışişleri Bakanlığı, Budapeşte'deki Büyükelçilik aracılığıyla konuyu araştırırken, İçişleri de İnterpol aracılığıyla haber beklemeye başladı. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Macaristan Büyükelçisi aracılığıyla yaptıkları araştırma sonucunda iddianın doğru olmadığı sonucuna vardıklarını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü ise, ‘‘Veysel Özerdem yakalansaydı bize haber verirlerdi. Haber vermediklerine göre demek ki yakalanmamış’’ bilgisini verdi.

Bu arada ANAP'lı iki milletvekilinin Özerdem'i teslim olmaya ikna etmek için Budapeşte'ye gittikleri haberi de dün Ankara'ya yayıldı. Ancak ANAP yöneticileri milletvekillerinden hiç kimsenin Özerdem'i ikna etmek için Budapeşte'ye gitmediğini, sadece bir süre önce Grup Başkanvekili Ülkü Güney'in Budapeşte'ye gittiğini ve bu gezide böyle bir görüşmenin de söz konusu olmadığını bildirdiler.

Mesut Yılmaz, anamuhalefet lideri olduğu dönemde Macaristan'ın Budapeşte şehrindeki bir otelde Veysel Özerdem'in yumruklu saldırısına uğramıştı. Yılmaz bu saldırı sırasında burnundan yaralanmıştı. Yılmaz'ı yumruklayan Özerdem, saldırı nedenini, ‘‘Yılmaz Çatlı ile çok uğraştığı için onu yumrukladım’’ şeklinde açıklamış ve daha sonra kayıplara karışmıştı.

İNTERPOL KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARMADI

Olaydan sonra İnterpol Daire Başkanlığı Veysel Özerdem'in yakalanarak Türkiye'ye teslim edilmesi için Kırmızı bülten çıkartmak istedi. Türk Emniyeti’nin gerekli belgeleri göndermesine rağmen Fransa'da bulunan İnterpol Genel Sekreterliği Veysel Özerdem hakkında Kırmızı bülten çıkartmadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!