Yumruk kavgası

Güncelleme Tarihi:

Yumruk kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2013 01:23

Bozdağ: CHP’lilerin bir öpmedikleri kaldı. Oran: Biz tansiyonu düşürmeye çalıştık

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’lilerin, Hacı Bektaş Veli etkinliklerinde kendisine saldıran kişiyi “Bir alnından öpmedikleri”ni söyledi.

Olaya müdahale eden CHP Genel Başkan yardımcıları Umut Oran ve Gökhan Günaydın ise Bozdağ’ın açıklamalarını eleştirerek, amaçlarının tansiyonu düşürerek, törenin Hacı Bektaş felsefesine uygun sürdürmek olduğunu anlattılar. Kastamonu’nun Tosya Belediyesi’ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, şunları söyledi: “Hadiseyi ben (CHP lideri Kemal) Kılıçdaroğlu’na anlattım. Sayın Kılıçdaroğlu, konuşmasında bu saldırıyı dile getirmedi. Saldırıyı kınayan yaklaşımın içinde olmadı. Ben beklerdim ki suç hali olan bir durum var, bir kişi Hacı Bektaş Veli’nin ruhunu incitecek biçimde fiili saldırı yapıyor. Bir bakanı darp ediyor ve suçüstü yakalanıyor. Böyle bir hadise karşısında Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı’nın, bu çirkin fiili oradaki heyetin huzurunda kınaması, eleştirmesi ve suçun karşısında tavrını net olarak ortaya koyması lazımdı. Bunu yapmadı. Kılıçdaroğlu, biraz zaman geçtikten sonra gazetecilerin sorusu üzerine olayı kınadı. Ben isterdim ki sıcağı sıcağına sayın Kılıçdaroğlu buna tepki versin. Ben hatta kendisine saldırganın nereme vurduğunu da bizzat gösterdim ama yapmadı. CHP Genel Başkan yardımcıları Gökhan Günaydın ve Umut Oran ile parti meclis üyesi Durdu Özbolat’ın suçüstü yakalanan saldırganın yanına gittiler. Polisler saldırgana kelepçe takıp götürmek isterken ‘Biz kelepçe taktırmayız’ diyorlar. ‘Kelepçesiz götürelim’ denildiği zaman da ‘Biz bu saldırganı vermeyiz’ diyorlar. Polisler bunu alıp götürmeye başlayınca da koluna girip beraber karakola gidiyorlar. Bu halde milletvekillerinin, genel başkan yardımcılarının, herkesin suçludan yana tavır koyması, onu himaye eden bir yaklaşım içine girmesi, olayın sıcağı sıcağına fevkalade yanlış olmuştur. Adeta neredeyse alnından öpmedikleri kaldı, saldırganın yanağını okşayan, kucaklayan...”

Haberin Devamı

ŞİDDET YAPANIN ALNINI KARIŞLARIM

Umut Oran ise Bozdağ’ın sözlerine şu yanıtı verdi: “Biz orada vatandaşla polisin karşı karşıya gelmemesi için çalıştık, tansiyonu düşürdük. Bizler, asla şiddeti, fiziksel saldırıyı kabul edemeyiz. Sayın Bozdağ’a yönelik saldırıyı kınıyoruz. Ancak Sayın Bozdağ’ın ‘Neredeyse alnından öpecekti’ açıklamasını da kınıyorum. Bırakın şiddet yapanın alnını öpmeyi, o kişinin alnını karışlarım.”

Haberin Devamı

GERİLİMİ İNDİRMEYE YÖNELİK

Gökhan Günaydın da şunları söyledi: “Olayın gelişimi anındaki pozisyonumuz tümüyle gerilimi indirmeye ve törenlerin Hacı Bektaş felsefesine uygun biçimde devamını sağlamaya yöneliktir. Orantısız güç kullanma boyutuna ulaşan gözaltına alma sırasında yaşanan kargaşada, şüphelinin ve emniyet görevlilerinin bulunduğu sıkışık mekana gidilerek, olay sakinleştirilmeye çalışılmıştır. Ters kelepçeyle yapılacak gözaltının toplulukta oluşturacağı reaksiyon hesaba katılarak, emniyet görevlileriyle görüşülüp, mutabakata varılmak suretiyle, şüphelinin kelepçesiz bir biçimde ve eşliğimizde karakola ve hastaneye intikali sağlanmıştır. CHP yetkililerinin şüpheliyi koruması olarak anlatılmaya kalkışılması, ülkemize egemen kaba siyaset anlayışının bir tezahürüdür. Başbakan Yardımcısı Sayın Bozdağ’ın Hacı Bektaş’ta ve olayın hemen arkasından yaptığı olumlu açıklamalara karşın, Hacı Bektaş’tan ayrılmasından sonra partimize yönelik beyanlarını, aldığı herhangi bir talimatla bağlantılı değil ise bilgi eksikliğine yormak istiyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Haberin Devamı

24 saat ek gözaltı süresi

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yumrukla saldıran Hüseyin Satı için 24 saatlik ek gözaltı süresi verildi. Saldırı sonrası güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınarak Hacıbektaş İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen Hüseyin Satı sorgulamasının ardından dün Hacıbektaş Adliyesi’ne götürüldü. Savcı, ifadesini aldıktan sonra Satı için 24 saatlik ek gözaltı süresi verdi. Satı bu süre içinde yakınlarından sandviç ve meyve suyu istedi. Olayı öğrenince Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinden Hacıbektaş’a gelen annesi 76 yaşındaki Satı Satı ve ablası 45 yaşındaki Elif Besun ile yakınları, üzüntü duyduklarını söyledi. Hükümet Konağı önünde bekleyen annesi ve ablası, Hüseyin Satı’nın saldırgan biri olmadığını, birilerinin yönlendirmesiyle böyle davranmış olabileceğini söylediler. - DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!