Yumruğa 4.5 yıl arabaya tekme 6 yıl

Güncelleme Tarihi:

Yumruğa 4.5 yıl arabaya tekme 6 yıl
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2010 00:00

Ahmet Türk’e Samsun’da yumruklu saldırıyı gerçekleştiren İsmail Çelik için 1.5 ila 4.5 yıl arası, aynı olayda TBMM aracına saldıran Uğur Keskinsoy için 1-6 yıl arası hapis cezası istendi. Türk, “Demek ki devletin malı daha kıymetli” dedi.

SAMSUN Cumhuriyet Savcılığı, kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk’e yumruklu saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan İsmail Çelik için kasten yaralama suçundan 1,5-4,5 yıl; TBMM plakalı otomobile zarar veren sanık Uğur Keskinsoy için 1-6 yıl kadar hapis cezası istedi. Saldırıda burnu kırılan Türk, “Demek ki devlet malı daha kıymetli” diyerek, otomobile tekme atana, burnunu kırandan daha fazla ceza istenmesini eleştirdi.
Savcılık iddianamesine göre, tutuklu sanık İsmail Çelik, “Vücutta kırık oluşturacak şekilde kasten yaralama”, sanık Uğur Keskinsoy ise TBMM Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na ait TBMM 028 plakalı otomobile zarar verdiği iddiasıyla “kamu malına zarar verme” suçundan yargılanacak.
Ahmet Türk, kamu malına zarar veren şahıs hakkında, kendisine yumruk atan şahıstan daha fazla hapis cezası istenmesi üzerine, “Demek ki devletin malı daha kıymetli” yorumunu yaptı. Davayı yakından takip etmediğini belirten Türk, “Biz o dönem gerginlik olmasın diye elimizden geleni yaptık. Yaşananları adalete teslim ettik. Adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.

Utanç verici

Meclis’in, “TBMM 028” plakalı hasar gören otomobili kullanan BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız ise, “İnsana verilen önemin kamu malına verilen önemden daha az olması utanç verici yorumunu yaptı. Yıldız, şunları söyledi: “Araç bana ait. Olay sırasında camı kırılmıştı. Savcılarımızın Ahmet Türk gibi bir şahsiyete atılan yumrukla ilgili davada dikkatli davranması önemli. Kamu malına verilen zararın insana verilenden daha fazla olmaması gerekir. Bu hukuk sistemimizin ne kadar çarpık olduğunu gösteriyor. Ceza sistemimizde insan esas alınmalı.”

Türk, geçen Nisan ayında, Muş’un Bulanık ilçesindeki olaylarda 2 kişinin ölmesiyle ilgili Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava çıkışı adliye önünde basın açıklaması yaparken saldırıya uğramıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!