Yüksekova karıştı

Güncelleme Tarihi:

Yüksekova karıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2010 10:28

Terör örgütü PKK'nın 32'nci kuruluş yıldönümü gerekçe gösterilerek Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bugün kepenkler açılmadı. Polis, yürüyüş yapan 80 kişilik gruba müdahale ederek 2 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

YÜKSEKOVA'DA GÖSTERİCİLERLE POLİS ARASINDA ÇATIŞMA / Foto Galeri

YÃœKSEKOVA KARIÅžTI / WEB TV

ÅžANLIURFA'DA POLÄ°S ALARMDA / Foto GaleriÂ

 

Geniş önlem alan polis, uyarıda bulunarak grubun dağılmasını istedi. 80 kişilik grup yürüyüşünü sürdürünce polis basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak bunları dağıtmaya çalıştı. Göstericiler ise, polise taş atarak karşılık verdi.

POLİSTEN KÜRTÇE ‘DAĞILIN' UYARISI

Yüksekova İlçesi'nden dün gece başlayan olaylar sokak ve mahalle aralarında devam ederken polis, barikat kurup ateş yakan gruplara uyarısını Kürtçe olarak yaptı. Polis, gösterilerin yoğun olduğu Şemdinli yolu üzerinde toplanan göstericilerin dağılması için zırhlı araçlardan önce Türkçe ‘Dağılın' anonsu yaptı. Daha sonra Kürtçe, ''Bu kanunlara aykırıdır dağılın'' diyerek uyarı yaptı. Uyarılara rağmen göstericiler eylemlerini sürdürdü.

Haberin Devamı

ZIRHLI ARAÇLARDAN ROCK MÜZİK

Bazı zırhlı araçlardan yüksek sesle yabancı Rock müzik çalındığı dikkat çekti.

Bu arada, Yüksekova'daki olaylar sırasında 3 şüpheli daha gözaltına alındı. Bu sabahtan itibaren müdahalenin görüldüğü Yüksekova'da şu ana kadar gözaltına alınanların sayısı 5'e yükselirken, olayların devam ettiği belirtildi.

KARTON ‘KCK ASAYİŞ' KALKANI

Sokak aralarında toplanan bazı göstkericilerin elinde üzerinde ‘KCK Asayiş' yazılı polis kalkanına benzer kartonlar olduğu görüldü. Ara sokaklarda, pankart açan çoğunluğu çocuklardan oluşan göstericiler, olaylara müdahale eden polise molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı. Bu esnada 12 yaşındaki Erhan Bozkurt, göstericilerin attığı taşın başına isabet etmesi sonucu yaralandı.

Çevredekilerin yardımıyla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılan Bozkurt'un, ilk müdahalenin ardından hayati tehlike kaydıyla Van'a sevk edildiği bildirildi.

Şanlıurfa’da da 27 Kasım alarmı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü PKK’nın sözde kuruluş tarihi olan 27 Kasım'da olası eylemlere karşı alarma geçirildi.Kent merkezindeki kamu kurum ve kuruluşları, bankalar ve halkın yoğun bulunduğu noktalarda güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkaran polis, kentin giriş ve çıkışlarını da kontrol altında tutuyor. Birçok noktada oluşturulan uygulama noktalarında, polis özellikle yabancı plakalı araçları durdurup içinde bulunanları kimlik kontrolünden geçirdikten sonra, araçların içi ile bagajlarını didik didik arıyor.

Haberin Devamı

Korsan gösteri olasılığını da göz önünde bulunduran polis, daha önce terör örgütü lehine eylemlerin yapıldığı semtlerde zırhlı araçlar ile devriye sayısını arttırıp, yayalar üzerinde kimlik kontrolü yapıyor. Öte yandan, olası eylemlere karşı sık sık telsizler aracılığı ile dikkatli olunması yönünde anonslar yapılırken, nöbet tutan polislere de çelik yelek giymeleri uyarısında bulunuluyor. Gece boyunca yapılan genel asayiş kontrolleri sırasında polis, hakkında arama kararı bulunan çok sayıda kişiyi de yakalayarak gözaltına aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!