Yüksek yargı üyeleri Kapadokya'da tatilde

Güncelleme Tarihi:

Yüksek yargı üyeleri Kapadokyada tatilde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2008 15:24

YSK Başkanı Muammer Aydın, Yargıtay Başkanı ve üyeleri, Danıştay üyeleri ile HSYK üyeleri Kapadokya'da 3 günlük gezide.

Haberin Devamı

İŞTE YÜKSEK YARGI MENSUPLARININ KAPADOKYA GEZİSİNDEN FOTOĞRAFLAR

Yüksek yargı mensupları geleneksel hafta sonu turlarını bu kez Kayadokya'ya yaptı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın başkanlığında dün Kapadokya'ya gelen yargı mensupları ve eşleri Kaymaklı Yeraltı Şehrini'de gezdi. Gezinin ilk gününde bulunamayan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker de bugün Kapadokya'ya gelerek gruba katıldı.

Yargı mensuplarının ziyareti öncesinde Nevşehir At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi Komutanlığı’ndan geterilen eğitimli köpeklerle Kaymaklı Yeraltı Şehri'nde arama yapıldı. Ardından rehber eşliğinde yaklaşık 45 dakika süreyle 4 kattan oluşan Kaymaklı Yeraltı Şehri'ni gezen konuklar, Uçhisar Beldesi'nin Güvercinlik Vadisi’ni de kuş bakışı izledi.

Haberin Devamı

Güvercinlik Vadisi’nde toplu olarak bir hatıra fotoğrafı çektiren grup, daha sonra Uçhisar Kalesi’ni arka planda gören Ahbap Konağı’nı gezdi.

Burada gazetecilerle sohbet yapan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, kendisinin Gülşehirli olduğunu, ilçenin turizm yönünde ciddi bir potansiyelleri bulunmasına karşın, bundan istenilen düzeyde yararlanılamadığını belirtti. Aydın “Gülşehir’de turizm açısından önemli tarihi mekanlar var ama geldiğimiz bu noktada turizmden istenilen düzeyde yararlandığımız düşüncesinde değilim. Ben Gülşehir’in Abuşağı Beldesi'nde doğdum. Beldemizde gerçekten önemli sayabileceğimiz doğal oluşumlu peribacalarının oyulması ile yapılmış harikulade yerler var ama bunlar pek bilinmiyor” dedi.

Kapadokya'ya dün gelen grupta Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın'ın yanı sıra Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi Başkanı Necdet Gürbüz Türk, 5'inci Hukuk Dairesi Başkanı Orhan Özgürel, Yargıtay üyeleri Necati Söz, Ali Em, Hüseyin Eken, Mehmet Kılıç, Kırdar Özsoylu, Sedir Bozkurt, Bahadır Doğusoy, Şükrü Türktemel ve Ahmet Özgen, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Kadir Özbek ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyesi Musa Tekin e eşleri de yer aldı.

YSK BAŞKANI AYDIN: "HEPİMİZ DİNLENİYORUZ"

 Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, Kapadokya'ya düzenledikleri gezi çerçevesinde Üçhisar'a geldi. YSK Başkanı Aydın gazetecilerin, "Siz de dinleniyormusunuz?" sorusuna, "Evet, hepimiz dinleniyoruz. Ruhen fiziken tatil yapıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

 Ankara'da gündeme bomba gibi düşen telefon dinleme skandalına ilişkin gazetecilerin "siz de dinleniyormusunuz" sorusuna, "Evet, hepimiz dinleniyoruz. Bütün YSK üyeleri olarak Kapadokya'ya geldik. Ruhen ve fiziken dinleniyoruz" şeklinde espriyle yanıt verdi. YSK Başkanı Aydın, telefonlarınız dinleniyor mu şeklindeki soruya "No Coment. Bilmiyorum. Yorum yapamam" yanıtını verdi.

YSK Başkanı Aydın önceki haftalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasak alsa dahi bağımsız aday olabileceğine ilişkin bir gazeteye yansıyan demecinin sorulması üzerine, "Sizde yazılmamak kaydıyla söylenen söze ne denir" diye yanıt verdi. Gazetecilerin "off the record" yanıtını vermesi üzerine Aydın, "Benim konuşmam da off the recorddu" diye konuştu.

Haberin Devamı

YARGITAY BAŞKANI: "BURAYA DİNLENMEYE GELDİK"

Yargıtay Başkanı Gerçeker, gazetecilerin, “YSK Başkanı dinleniyoruz dedi, siz de dinleniyor musunuz?” sorusuna, “Tabi tabi biz de dinleniyoruz. Hepimiz buraya dinlenmeye geldik. Buranın doğal güzelliklerini göreceğiz“ dedi.

Gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşme sonrası yeni bir görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği yönündeki sorusuna Gerçeker, “Bu konularla ilgili konuşmak istemiyorum” yanıtını verdi.

Gerçeker, “Siz de telefonlarınızın dinlendiğinden şüpheleniyor musunuz?” sorusuna ise, “Hiç o konulardan konuşmak istemiyorum” diye yanıtladı.


 

 

Gerçeker, Aydın ve diğer yargı üyeleri, Kapadokya gezilerini Ortahisar Kalesi ve Göreme Açık Hava Müzesi ile sürdürecekler.


13:33 31/05/08"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!