Yük trenine bombalı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Yük trenine bombalı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 12:59

SİVAS'tan Erzurum'a giden yük trenine, Erzincan'ın Kemah İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerce bombalı saldırı düzenlendi. Uzaktan kumandayla patlatılan bomba, fayans taşıyan yük trenin bir vagonuna hasar verdi. Bombalı saldırının asıl hedefinin, içindeki 200 kadar yolcu ile iki saat sonra geçecek olan Erzurum Ekspresi olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Olay Erzincan'a 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kemah İlçesi'ne bağlı Mermerli Köyü yakınlarında bugün saat 03.00 sıralarında meydana geldi. Sivas'tan Erzurum'a seramik taşıyan, makinist Recep Kamer idaresindeki 44314 sefer sayılı tren, Mermerli yakınlarından geçerken, PKK'lı teröristler tarafından tüp içinde raylara döşenen A- 4 tipi bomba uzaktan kumaydayla patlatıldı. Patlamanın etkisi ile 25 vagonu bulunan trenin orta vagonlardan birinin kapısı ve alt kısmında hasar meydana geldi. 5 personelin bulunduğu tren, raylardan çıkmayarak yoluna devam etti ve Erzincan Garı’na ulaştı.

Olayın duyulmasının ardından jandarma, bölgede geniş çaplı bir operasyon başlattı. Erzincan Valisi Ali Güngör, saldırının PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirildiğini tahmin ettiklerini belirterek, “Kemah'ın Mermerli Köyü yakınlarında içinde fayans bulunan trene bir saldırı olmuştur. Herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Hasar büyük değildir. Demiryolu çok hafif bir zarar görmüş o da onarılmış ve ulaşıma açılmıştır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan, Ankara'dan dün saat 13.30'da içerisinde yaklaşık 200 yolcu ile birlikte yola çıkan Erzurum Ekspresi'nin asıl hedef olduğu ileri sürüldü. Saat 05.00 sıralarında Kemah'a gelen Erzurum Ekspresi, bir süre istasyonda bekletildi ve yolda yapılan güvenlik taramasının ardından Erzurum'a doğru yola çıktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!