YTP'nin seçim bildirgesi hazır

Güncelleme Tarihi:

YTPnin seçim bildirgesi hazır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2002 17:29

Yeni Türkiye Partisi'nin (YTP), seçim bildirgesi 6 Ekim Pazar günü Bilkent Otel'de düzenlenecek toplantıyla kamuoyuna açıklanacak. 60 sayfalık bildirgede, kitapta KDV'nin kaldırılması, okullara zorunlu demokrasi dersi konulması, özgür ve özerk üniversite savunuluyor.

Haberin Devamı

Seçim Bildirgesi'nde 10 başlık altında YTP tanıtılıyor. ''Hedefimiz Türkiye koalisyonu'', ''Siyaset amaç değil araçtır'', ''Bize güvenin'', ''Korkularımızı hep birlikte yeneceğiz'',''Unutulmuşların temsilcisi olacağız'', ''Seçim eski ile yeni arasında'', ''Neremiz yeni?'', ''AB çağı paylaşma mesajıdır'', ''İstanbul ruhunu yaşatacağız'' ve ''Hep iyinin peşindeyiz'' başlıkları altında tanıtılan YTP'nin, hedefleri de 39 ayrı madde ile dile getiriliyor. 

Ülkenin sorunlarına bakış ve çözüm önerilerinin de açıklandığı konular arasında; ''Çocuklarımız için Yeni Türkiye'', ''Gençlerimiz için Yeni Türkiye'', ''Kadın ve erkeği eşit bir Türkiye'', ''Engelliler için engelsiz Türkiye'',  ''Yaşlılar ve emekliler için yeni bir Türkiye'', ''Yeni bir Türkiye için eğitim'', ''Özgür ve özerküniversite'', ''Yatırım seferberliği'', ''İhracattan ithalata'', ''Tarımdan denizcilik sektörüne'' yer alıyor. 

Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanılarak  ''Ulusal enerji politikası'' öneren YTP, doğal çevreyi koruyarak madenciliğin teşvik edilmesini savunuyor.

''İşsizliği kader olmaktan çıkaracağız'' başlığı altında yeni istihdam yaratılması konusunda görüşlerin yer aldığı bildirgede,  okullarda zorunlu demokrasi dersi, kitaptan KDV'nin kaldırılması gerektiği kaydediliyor.

Hayvan hakları, kültür ve sanat ile ilgili bakış açısı, deprem ve diğer doğal afetler karşısında yapılması gerekenlerin de yer aldığı bildirgede, ''Trafik canavarına dur'' başlığı altında kazaların önlenmesi için neler yapılması gerektiği de anlatılıyor.

SLOGANLARDA CEM ÖNE ÇIKARILIYOR

YTP'nin 3 Kasım'a kadar seçim çalışmalarında kullanacağı sloganlarda, Genel Başkan İsmail Cem ön plana çıkarılıyor. ''Yeni Türkiye yeni başbakan'', ''Ben hazırım'',''Ben de size güveniyorum'' sloganları dikkati çekiyor. 

60 sayfalık bildirge, 6 Ekim Pazar günü Bilkent Otel'de Genel Başkan Cem ve milletvekili adaylarının katılacağı toplantıyla kamuoyuna açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!