YSK Başkanı’nın davası reddedildi

Güncelleme Tarihi:

YSK Başkanı’nın davası reddedildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 00:40

YÜKSEK Seçim Kurul (YSK) Başkanı Sadi Güven’in 16 Nisan referandumunda mühürsüz oyların geçerli sayan YSK’yı “çete, hırsız, ahlak yoksunu, nohut akıllı” ifadeleriyle eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı tazminat davası reddedildi.

Haberin Devamı

Güven, referanduma ilişkin Kılıçdaroğlu’nun eleştirileri üzerine, “Hakaret edilerek küçük düşürüldüğü” gerekçesiyle 70 bin lira talebiyle Ankara 8. Asliye Hukuk

YSK Başkanı’nın davası reddedildi

Mahkemesi’nde tazminat davası açtı. Güven dava dilekçesinde, halkoylamasının düzen içinde ve adil bir şekilde yürütülmesi için gereken tüm önlemlerinin alındığını savunarak, “Ancak alınan tüm önlemlere ve yapılan uyarılara rağmen bazı sandıklarda ‘Tercih’ mührü yerine ‘Evet’ mührü kullanıldığının; bazı sandıklarda da oy zarfı ve oy pusulalarının sandık kurulları tarafından mühürlenmesi ihmal edilmek suretiyle oy kullandırıldığının öğrenilmesi üzerine” eleştiri konusu olan kararların alındığını kaydetti. Söz konusu kararla ilgili Kılıçdaroğlu’nun YSK üyelerine hakaret derecesinde ağır sözler sarf ettiği 7 konuşma yaptığı kaydedilen dilekçede, özetle şöyle denildi:

Haberin Devamı

TOPLUM ÖNÜNE ATTI

“Kılıçdaroğlu, bahsedilen her bir açıklamasında, müvekilli adeta toplumun önüne atmıştır. Davacı müvekkilin ve başkanlığını yaptığı YSK’nın seçim sonuçlarına hiçbir şekilde müdahale etmesi ve seçim sonuçlarını değiştirmesi mümkün değildir. YSK’nın yerleşmiş kararları doğrultusunda ve henüz oy kullanma işlemi devam ederken karar alınmıştır. YSK’nın kararları kesindir. Kararlar yanlış da olabilir. Mahkeme kararlarında olduğu gibi bozulan veya aleyhine karar çıkan tarafların nasıl hakimlere hakaret ve küfür etme hakkı yoksa, davalının da müvekkile yada diğer YSK üyesi hakimlere hakaret ve küfür etme hakkı yoktur.

YAZMAYA UTANDIK

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından sonra Güven’e sosyal medya üzerinde vatandaşlar da ağır itham ve hakaretlerde bulunmuşlardır. Kılıçdaroğlu’nun her bir açıklaması 10 bin TL olmak üzere 70 bin TL manevi tazminatın tahsili ile davacı müvekkile ödenmesine karar verilmesini talep ediyoruz. Her bir ayrı eylem için talep edilen 10 bin TL kesinlikle mağduriyet giderici nitelikte değildir. Dava dilekçesine yazmaktan utandığımız dilekçe ekinde bir kısmını örnek olarak koyduğumuz yüzlerce sosyal medya paylaşımı bulunmaktadır.”

Haberin Devamı

HAKLI ELEŞTİRİ

Kılıçdaroğlu da avukatı Celal Çelik aracılığıyla mahkeme verdiği cevap dilekçesinde, müvekkilinin açıklamalarında eleştiri niteliğinde olduğunu belirterek, “Kaldı ki eleştirel değerlendirmelerin dayanağı olan YSK’nın; hukuka, vicdana, adalete aykırı tasarrufunun referandumun meşruiyetini ortadan tamamen kaldırdığı ve ülkenin demokrasisine ağır bir darbe indirdiği gerçeğinden hareketle kamu yararı çerçevesinde haklı eleştirilerin yapılmış olduğunun kabulü zorunluluk olarak karşımıza çıkacaktır” dedi. Davanın ikinci duruşması, önceki gün yapıldı. Mahkeme, açılan tazminat talebini reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!