YSK Başkanı Aydın: Kesin sonuçlar için tarih veremem

Güncelleme Tarihi:

YSK Başkanı Aydın: Kesin sonuçlar için tarih veremem
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2007 17:12

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, 22 Temmuz milletvekili genel seçiminin kesin sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili bir tarih veremeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Aydın, YSK'dan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarına ilişkin itirazların henüz sonuçlanmadığını, bu nedenle kesin sonuçları açıklayamadıklarını söyledi.

İl seçim kurullarının itirazlarla ilgili kararlarını verdiklerini belirten Aydın, bunların YSK'ya tebliğ edildiğini, bu tebliğden itibaren YSK'ya itiraz süresinin ise 3 gün olduğunu hatırlattı.

Başvurular kendilerine geldiğinde inceleme yaparak karar vereceklerini söyleyen Aydın, kesin sonuçların açıklanması konusunda bir tarih veremeyeceğini belirtti. Aydın, “İtirazlar bize geldiğinde bizde hızla incelemeyi yapıp karar vereceğiz. Mesela, itirazlar bugün bize gelirse yarın karar verir bitiririz ama gelmesine bağlı...” dedi.

İstanbul 3. bölgeden milletvekili seçilen ve geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Mehmet Cihat Özönder'in vefatı nedeniyle boşalan milletvekilliğiyle ilgili MHP'nin başvurusunun hatırlatılması üzerine Aydın, “Acı bir olay olmuş. Bu konuda bize bugün dilekçe verdiler. Konuyu yarın arkadaşlarla toplanıp karara bağlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aydın, bir başka soru üzerine, bu konuya benzer daha önce yaşanmış herhangi bir örnek bulunmadığını bildirdi. Aydın, “Özönder'den boşalan milletvekilliği konusunda 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 25. maddesi uygulanabilir mi?” sorusuna da “Bunu tartışacağız. Arkadaşlarla bu konuda kararımızı vereceğiz. Etraflı bir şekilde değerlendiriyoruz. Ama şu anda şöyledir, böyledir diyemem” yanıtını verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!