Yorgo’ya yardımcı olacak

Güncelleme Tarihi:

Yorgo’ya yardımcı olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Yunanistan Başbakanı ve PASOK Genel Başkanı Yorgo Papandreu’nun Sosyalist Enternasyonal’deki (SE) başkan yardımcılarından biri olacak.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, SE’nin “Yeni Bir Enternasyonal ve Yeni Kültürel Dayanışma İçin Geçici Gündem ve Program” sloganıyla toplanacak kongresi için bugün Güney Afrika’nın yasama başkenti Cape Town’a gidecek. 4 yılda bir toplanan SE Kongresi’nde Kılıçdaroğlu’nun son başvurulara göre yaklaşık 50 rakibi bulunuyor. SE’nin yeni tüzüğüne göre 36 başkan yardımcısının belirleneceği Cape Town’daki seçimlerde Kılıçdaroğlu’nun seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Türkiye’de toplantı

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde, SE’nin yeni yönetiminin ilk konsey toplantısını 2013 yılında Türkiye’de yapmak var. SE başkanlığına tek aday olan Papandreu’nun da desteklediği öneri, delegasyon tarafından da kabul edilirse cumhuriyetin 90’ıncı yılında dünyanın önemli sosyal demokrat/sosyalist parti liderleri İstanbul’da toplanacak. Kılıçdaroğlu’nun toplantıyı İstanbul’a alması, 2013’e çekilmesi söz konusu olan yerel seçimler öncesinde CHP’ye uluslararası destek anlamına geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!