Yöresel sanatçı Hayri Dev taburcu edildi

Güncelleme Tarihi:

Yöresel sanatçı Hayri Dev taburcu edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 11:25

DENİZLİ'nin yöresel sanatçısı 77 yaşındaki Hayri Dev, tedavi gördüğü devlet hastanesinden taburcu edildi. UNESCO tarafından ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ ödülüne layık görülen Hayri Dev'in sağlığı açısından konser vermesi doktoru tarafından yasaklandı.

Denizli'nin önemli değerleri arasında yer alan Hayri Dev, karın şişliği, iştahsızlık ve nefes darlığı şikayetiyle üç hafta önce Denizli Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'ne yatırıldı. Zatürre başlangıcı ve kalp yetmezliği teşhisi konulan Hayri Dev, Başhekim Yardımcısı ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Alim Zoroğlu'nun gözetiminde tedavi gördü. Tedavisi tamamlanan sanatçı, dün taburcu edildi.
Hayri Dev'in konser vermesini yasaklayan Dr. Zoroğlu, “Hastamıza, fazla yorulmaması gerektiği için konser vermesini yasakladık. Sanatçımız artık üç telli bağlama ve çam düdüğü ile konser veremeyecek. Sadece eş dost toplantılarında kendisini yormadan çalgılarını çalıp, söyleyebilecek. Ayrıca yorucu işlerden ve yolculuklardan uzak duracak. Düzenli bir şekilde diyet yapıp, ilaçlarını kullanacak. Belli periyotlarda hastanemizde kontrole gelecek. Ayrıca hastamız Hayri Dev, hastalığından dolayı malulen emekli edildi” dedi.
Hastaneden taburcu olan Hayri Dev, tedavisinde emeği geçen doktor ve hemşirelere teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!