Yolsuzluk raporunun gizlendiği iddiası Meclis'te

Güncelleme Tarihi:

Yolsuzluk raporunun gizlendiği iddiası Mecliste
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 15:43

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Avrupa Konseyi'nin Yolsuzlukla Mücadele Devletler Grubunun, (GRECO) Türkiye'deki yolsuzluklara ilişkin hazırladığı raporun yayınlanmasına, niçin izin verilmediğini sordu.

Haberin Devamı

Öymen, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, GRECO'nun raporunun gizlendiğine yönelik iddialara yer verdi. Bu iddialara ilişkin Hükümetin görüşünü öğrenmek isteyen Öymen, önergesinde şu sorulara yer verdi:
“GRECO'nun, Türkiye'deki yolsuzluklarla ilgili 23-27 Mayıs 2005 tarihli raporun yayınlanmasına niçin izin verilmemiştir? Hemen hemen tüm ülkeler kendileriyle ilgili raporların yayınlanmasına rıza gösterirken, Türkiye'nin bu raporun yayınlanmasına izin vermesinin sebebi nedir?

Hükümetin bu tutumu, izlediğini iddia ettiği şeffaflık politikasıyla bağdaşmakta mıdır? Sözü edilen raporun, birer örneğinin TBMM'de temsil edilen siyasi partilere gönderilmesi düşünülmekte midir?”

NÜKLEER SANTRAL İHALESİ

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Türkiye'nin nükleer santral kurma rüyasının 1960 yılında başladığını, 1974 yılında Mersin Akkuyu'da nükleer santral kurulmasının planlandığını, ancak bu projenin daha sonra rafa kaldırıldığını belirtti. Nükleer santral kurulması için bu yıl açılan ihaleye, tek bir teklif verdiğini hatırlatan Yalçınkaya, kurulması düşünülen nükleer santralin maliyetinin ne olacağını ve kaç yıl süreyle hizmet vereceğini sordu.

Haberin Devamı


Yalçınkaya, Türkiye'nin aktif deprem kuşağı üzerinde olduğuna da dikkati çekerek, santral kurulması düşünülen bölgede deprem analizi yapılıp yapılmadığını öğrenmek istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!