Yolcuyu üşüten minibüsçülere ceza

Güncelleme Tarihi:

Yolcuyu üşüten minibüsçülere ceza
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 11:38

KIRIKKALE’de yolcusunu üşüten minibüs şoförlerine cezai işlem başlatıldı. Uygulama kapsamında önce ihtar alan minibüsçülere, daha sonra 154 TL ceza uygulanıyor.

Haberin Devamı

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekiplerinin yeni uygulaması, halkı mutlu ediyor. Toplanma merkezi olan Bahçelievler Mahallesi’nden yola çıkan minibüsler, kaloriferlerini açarak duraklarına hareket ediyor. Araç sahipleri için hareket merkezine kadar minibüslerin içini ısıtma zorunluluğu getirildi. Araç durakta beklerken kontak kapatmayıp, içi sıcak tutuluyor. Bu kurala uymayanlara ise cezai işlem uygulanıyor.

Özelikle sabah ve akşam saatlerinde Kırıkkale’nin havasının daha soğuk olduğunu ifade eden yolculardan Hasan Akyüz, zabıtanın bu uygulamasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Kontrollerden bazı minibüsçülerin kaloriferlerini yakmadığını açıklayan Akyüz, "İnsanlar soğuk araçta yolculuk ediyorlardı. Zabıtanın denetimlerini artırmasının ardından araç şoförleri, kaloriferlerini yakmaya başladı" dedi.

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Tuncay, kentte yaşayan vatandaşının rahatı için ekiplerinin gece gündüz çalışmasına devam ettiğini söyledi. Tuncay, kışın yolcuların minibüslerde üşüdüğünü belirlediklerini ve gerekli çalışma başlattıklarını belirtti. Kalorifer yakmayan sürücüleri önce ihtarla uyardıklarını açıklayan Tuncay, "Aynı minibüsü 2- 3 gün sonra yeniden kontrol ediyoruz. Yapılan kontrollerde yeniden yakmadığını tespit ettiğimiz anda, kanunun öngördüğü cezai işlemi uyguluyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!