Yolcu minibüsü şarampole yuvarlandı: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Yolcu minibüsü şarampole yuvarlandı: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2010 11:09

SİVAS’ın Yıldızeli İlçesi’ne bağlı Sarıyar Köyü'nden kent merkezine gelen Sinan Işık yönetimindeki yolcu minibüsü buzla kaplanan yolda kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada 16 yaşındaki Ali Kılıç yaşamını yitirdi, sürücü Işık'ın da aralarında olduğu 11 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saat 07.30 sıralarında Sivas’ı merkez belde ve köylere bağlayan Karaçayır yolu 10’uncu kilometresinde bulunan Tavra deresi mevkiinde meydana geldi. Yıldızeli İlçesi’ne bağlı Sarıyar Köyü’nden sabah 14 yolcusu ile yola çıkan Sinan Işık yönetimindeki 58 M 0100 plakalı minibüs, virajlı yolda zemininin tamamen buzla kaplı olması nedeniyle kontrolden çıktı. Kayarak savrulan minibüs yaklaşık 20 metre yükseklikten şarampole yuvarlandı. Ters dönen minibüs, bir kayanın üzerinde durabildi. Kazada, ağır yaralanan Ali Kılıç çevre köylerden yolcu taşıyan bir minibüsle hastaneye götürülürken, yolda yaşamını yitirdi. Minibüs sürücüsü Sinan Işık’ın yanı sıra, yolcular Osman Işık, Sevim Kılıç, Bayram Işık, Turan Ateş, Turan Ateş, Selim Kılıç, Emine Işık, Zeynep Işık, Emine Kara ve Turan Önel ise kazada yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan Osman Işık, ambulansla kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, diğer yaralılar ise Numune Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Numune Hastanesi’nde bulunan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu, bazılarının ayakta tedavi edildiği öğrenildi.

Kazadan yara almadan kurtulan ancak şoku atlatamayan 22 yaşındaki Mahmut Işık, “Sabah köyden Sivas’a gelmek için yola çıkmıştık. Ben uyuyordum. Birden araçtan bağrışma sesleri gelince uyandım. Şoför, ‘Direksiyon kilitlendi’ diye bağırıyordu. Daha sonra uçurumdan aşağı yuvarlandık. Yoldan geçen minibüslerle yaralıları hastaneye gönderdik” diye konuştu.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!