YÖK'ten Fatih Üniversitesi yöneticilerine 'türban' cezası

Güncelleme Tarihi:

YÖKten Fatih Üniversitesi yöneticilerine türban cezası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2001 00:00


Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, YÖK Genel Kurulu'nun, Fatih Üniversitesi'nin bazı yöneticileri hakkında ''kız öğrencilerin türbanla derse devam etmeleri ve personelin türbanla görev yapmalarına göz yumdukları'' gerekçesiyle cezalandırılması yönünde kararı bulunduğunu söyledi.

Bostancıoğlu, DYP Balıkesir Milletvekili İlhan Aytekin'in, ''Fatih Üniversitesi'ndeki yönetici ve öğretim elemanların, kanunların suç saydığı bir fiilinden suç alıp-almadığına'' ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Bostancıoğlu, Fatih Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Fahrettin Gücün, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Osman Özcan,Ankara Meslek Yüksekokulu eski müdürü Mahmut Aydın ve şimdiki müdürü Doç.Dr. Ali Fuat Balkan'ın, kız öğrencilerin okula türbanla devam etmelerine ve bir kısım personelin türbanla görev yapmalarına göz yumdukları iddiasıyla haklarında Yükseköğretim Denetleme Kurulu'nca yapılan soruşturma sonucu düzenlenen raporda, ''Yükseköğretim Kurumları Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurların Disiplin Yönetmeliği'' uyarınca yönetim görevinden ayırma cezası ile cazalandırılmalarının teklif edildiğini bildirdi.

Teklifin, Yüksek Disiplin Kurulu sıfatıyla toplanan YÖK Genel Kurulu'nda kabul edildiğini kaydeden Bostancıoğlu, Rektör Vekili'nin atanması sırasında yönetmeliğin amir hükmü ve YÖK'ün olumsuz görüşüne rağmen tayin edildiğini belirtti.

Bostancıoğlu, yükseköğretimin ''Atatürk İnkılap ve İlkeleri doğrultusunda Atatürk milliyetçiliğine bağlı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim ve öğretimdir'' şeklindeki amacını benimsediği yolunda tereddütler bulunan bir kişinin rektör vekili olarak tayin edilmesinin YÖK tarafından uygun görülmediğine işaret etti. (aa)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!