YÖK yeni üyeleriyle toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

YÖK yeni üyeleriyle toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2001 00:00


Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu, 16 Şubat Cuma günü toplanacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Üniversitelerarası Kurul kontenjanından YÖK üyeliklerine atadığı Prof. Dr. Türkan Saylan ile Prof. Dr. Alparslan Işıklı'nın da katılacağı toplantıda, Niğde Üniversitesi'nin rektör adayları belirlenecek.

Niğde Üniversitesi Rektörlüğü'nü, Prof. Dr. Ferhat Ecer vekaleten yürütüyor. Prof. Dr. Ecer'in, rektörlük görevini vekaleten yürütme süresi mevzuata göre 6 ay. Bu süre 21 Şubat 2001'de sona ereceği için, Niğde Üniversitesi'nde 10 Şubat'ta rektör adayları seçimi yapıldı.

147 öğretim elemanının oy kullandığı ve 10 adayın yarıştığı seçim sonucunda, en yüksek oyu rektör vekilliği görevini yürüten Prof.Dr. Ferhat Ecer aldı. Prof. Dr. Ecer'e 56, Prof. Dr. Eyüp Aktepe'ye 38, Prof. Dr. Nedim Çetin'e 16, Prof. Dr. Metin Gürkanlar'a 14, Prof. Dr. Necmi Yaşar'a 13, Prof. Dr. Mehmet Erbil'e 4, Prof. Dr. Süleyman Bozdemir'e 3, Prof. Dr. Kemal Altınışık, Prof. Dr. Metin Gürleyik, Prof. Dr. İbrahim Çopuroğlu'na da 1'er oy verildi.

Seçimde, en yüksek oy alan 6 aday YÖK'e bildirildi. YÖK Genel Kurul toplantısında, rektör adaylarının sayısı 3'e indirilecek ve aralarından birini rektör ataması için Cumhurbaşkanı'na sunulacak. Bu arada, Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kendi kontenjanından YÖK üyeliğine atadığı, Prof. Dr. Ramazan Arslan da görev yapacak.

YÖK Genel Kurulu, Disiplin Kurulu sıfatıyla, Dumlupınar Üniversitesi Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet Evyapan hakkındaki soruşturmaya ilişkin teklifi de görüşerek, karara bağlayacak. Alınan bilgiye göre, Prof. Dr. Evyapan hakkında, Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü'nce, ''makam arabasını özel işlerinde kullandığı, personel hakkında gereksiz yere soruşturma açtığı'' ve diğer bazı iddilar nedeniyle soruşturma açılarak, kamu görevinden çıkarılması teklif edildi. Ancak YÖK Denetleme Kurulu'nca yapılan soruşturma raporunun değerlendirilmesi sonucunda, Prof. Dr. Evyapan'ın''yönetim görevinden ayırma cezası ile cezalandırılması'' teklifinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca, bazı fakültelere dekan ataması da yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!