YÖK’e içeride dışarıda isyan

Güncelleme Tarihi:

YÖK’e içeride dışarıda isyan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 00:31

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın, Türkiye’deki öğrenci konsey başkanları ile bir araya geldiği toplantı, hem içeride hem de dışarıda protestolara sahne oldu.

Haberin Devamı

POLİS ÖĞRENCİLERE BÖYLE MÜDAHALE ETTİ / Foto Galeri

POLİSLER DE GAZDAN ETKİLENDİ / Foto Galeri

POLİS ÖĞRENCİLERE MÜDAHALE ETTİ / WEB TV 

Özcan’ın dün 154 üniversiteden 125’inin “Öğrenci Temsilcisi” ile YÖK’te bir araya geldiği toplantıya İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Ayşe Sibel Şahin türbanlı olarak katıldı. Toplantı devam ederken davet edilmeyen Türkiye Gençlik Birliği ve Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrenciler YÖK’ün kapısında eylem yaptı. Polis, su ve gaz ile öğrencilere müdahale ederken atılan bir biber gazı öğrencilerin tekmesiyle polislerin arasına geri gitti. Maske takmaya fırsat bulamayan polisler, gazdan etkilendi. Olaylar sırasında 2 öğrenci gözaltına alındı.

Özcan: Marjinaller

Özcan ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın resimlerinin yer aldığı “Ucube olan YÖK’ünüzdür” pankartı ile dışarıda yürüyen öğrenciler, YÖK ve hükümet aleyhine “Öğrenciye değil cemaate barikat” şeklinde sloganlar attılar. YÖK’ün diğer kapısındaki bir grup ise YÖK’e koyun getirerek, “Biz koyuna benzemiyoruz. Koyun gibi gençlik isteyenler başarısız olmuştur” diyerek, yanlarında getirdikleri koyunu YÖK binasına sokmak istediler. Ancak güvenlikçiler, öğrencilere engel oldular.
Toplantıya katılan 30 kadar öğrenci temsilcisi, Özcan’ın protestocu öğrencileri “marjinal” olarak değerlendirmesine tepki gösterdi. Bu öğrenciler, YÖK destekli Ulusal Öğrenci Konseyi’nin kendilerini temsil etmediğini savundular ancak Özcan, “Muhatabım konsey başkanlarıdır” tavrında ısrar etti. YÖK’te kendisine oda tahsis edilen Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal’ın, kendilerini eleştiren öğrenci arkadaşlarını “illegal örgüt üyesi” olmakla suçlaması tartışma yarattı. Kartal, “YÖK’ü ve bizi eleştiren arkadaşlar bazı üniversitelerde olaylara sebep olan illegal örgütlere üye arkadaşlardır. Aynı zamanda marjinal grupların sözcüsü haline geldi” dedi. Toplantının ardından yaklaşık 30 üniversite adına açıklama yapan Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Selim Kayhan ise şunları söyledi: “Ulusal öğrenci konseyinin bizi temsil ettiğine inanmıyoruz. Onlar bazı siyasi partiler adına konuşuyor. YÖK Başkanı bize dışarıda protesto eden arkadaşlarla ilgili olarak, ‘marjinal’ değerlendirmesi yaptı. Sorunlarını dile getirmek isteyenlere marjinal olarak bakan zihniyete karşıyız. Tüm talepler demokratiktir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!