YÖK, depremzede öğrencinin kayıt hakkını saklı tutacak

Güncelleme Tarihi:

YÖK, depremzede öğrencinin kayıt hakkını saklı tutacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), depremzede öğrencilere destek için bir dizi karar aldı. Buna göre, 1999 Öğrenci Seçme Sınavı sonuçlarına göre, ilk kez bu yıl üniversitelere yerleştirilecek depremzede öğrenciler, kayıtlarını yakınları vasıtasıyla yaptırabilecek. Kayıt yaptıramayan öğrencilerin kayıt olma hakları saklı tutulacak. Ayrıca depremzede öğrenciler, istedikleri taktirde 1999-2000 eğitim-öğretim yılında kayıtlarını dondurabilecekler. Bu işlemlerde, öğrencilerin mazeretlerine ilişkin olarak doğruluğu sonradan belgelenmek üzere, kendilerinin veya kayıt yaptıran yakınlarının beyanları esas alınacak.

MAZERET SINAVI

Devlet ve vakıf üniversitelerince sağlanan beslenme ve barınma hizmetleri ile bu kurumların kendi kaynaklarından yaptıkları mali desteklerde, depremzede öğrencilere öncelik verilecek ve her türlü kolaylık sağlanacak. Halen yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerden deprem felaketinden etkilenenler ile deprem bölgesinde gönüllü olarak kurtarma ve yardım çalışmalarına katılan öğrencilere, bütünleme sınavlarına girememeleri halinde kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarınca ileri bir tarihte mazeret sınavı hakkı verilecek.

Öğrencilerin mazeretlerine ilişkin olarak, doğruluğu sonradan belgelenmek üzere beyanları esas alınacak. Deprem bölgesinde yer alan ve halen hasar tespit çalışmaları süren Abant İzzet Baysal, Kocaeli ve Sakarya üniversitelerinin eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin ayrıntılı açıklama, Eylül ayı başında yapılacak.

EK SINAV

ÖSYM Başkanlığı da, dün yazılı açıklamayla, 18-19 Eylül'de yapılacak Eylül Dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı'nın (TUS) ertelenmeyeceğini, ancak depremden zarar gören adayların mağduriyetini önlemek için Ek Sınav hakkı verileceğini bildirdi. ÖSYM, tarihi daha sonra açıklanacak Ek Sınav için 1999-TUS Eylül Dönemi başvurularının esas alınacağını da duyurdu.

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarına göre örgün yüksek öğretim kurumlarına merkezi sistemle yerleştirilen adayların numaraları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) Cumartesi günü yayınlayacağı Sınav Sonuç Gazetesi ile duyurulacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!