YKS’de kalem ve silgi veriliyor mu? YKS 2022’ye girecek olan adayların merak konusu

Güncelleme Tarihi:

YKS’de kalem ve silgi veriliyor mu YKS 2022’ye girecek olan adayların merak konusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 11:11

YKS’ye girecek olan adaylar heyecanla sınav tarihini bekliyorlar. YKS 2022 yılında 18 Haziran ve 19 Haziran’da üç oturum şeklinde düzenlenecek. Adaylar öncelikle TYT oturumuna girecekler. Peki, YKS’de kalem ve silgi veriliyor mu? İşte ÖSYM tarafından yapılan açıklama

Haberin Devamı

YKS’de kalem ve silgi verilip verilmediği 2022 sınavına az bir zaman kala merak konusu haline geldi. YKS 2022 bu hafta sonu düzenlenecek. Başvurularını yapan adaylar sınav tarihini beklemeye başladılar. Üniversite sınavına girecek olan adayların sıkça sorduğu sorular ÖSYM tarafından yanıtlandı.

YKS’DE KALEM VE SİLGİ VERİLİYOR MU?

Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanır. Adayların sınava kalem, silgi, kalemtıraş ve peçeteyle girmelerine izin verilmez. Bu şekilde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

Adaylar, sınava üzerinde etiket bulunmayan şeffaf pet şişe içinde su getirebilirler.

YKS’YE KİMLER GİREBİLİR?

2022-YKS’ye öğrenim durumları aşağıdakilerden herhangi birine uyanlar başvurabileceklerdir:

Haberin Devamı

2021-2022 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında okumakta olan öğrenciler

Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar

YKS’de kalem ve silgi veriliyor mu YKS 2022’ye girecek olan adayların merak konusu

Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar

Ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar

Durumları yukarıdaki şartlardan herhangi birine uyan yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda olmayan adaylar da sınava başvurabilirler ancak; bu adaylar, yükseköğretim programları tercih süreci başlamadan önce T.C. uyruğuna geçmedikleri takdirde, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programları kontenjanlarına yerleştirilmezler. Yabancı uyrukluların Türkiye’deki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri YKS kapsamı dışında olup bu yerleştirme işlemleri, Yükseköğretim Kurulunun belirlediği usul ve esaslar doğrultusunda ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yapılmaktadır.

Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenlerden 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile Saklı Tutulan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olanlar (Mavi Kart sahipleri), sınava başvurabilirler. Bu adaylar, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan yükseköğretim programlarına yerleşme hakkı kazanmaları durumunda söz konusu kontenjanlara yerleştirilirler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) uyruklu adaylar ile Bulgaristan'dan göç yoluyla gelmiş Türk soylular da YKS kapsamında yerleştirme işlemlerine alınırlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!