YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? YKS tercih sonuçları için gözler ÖSYM'de

Güncelleme Tarihi:

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı YKS tercih sonuçları için gözler ÖSYMde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2022 09:21

YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırılıyor. YKS 2022 yılında haziran ayında yapıldı. Üniversite sınavı 18-19 Haziran'da düzenlendi. 3 milyon 243 bin 425 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 3 ayrı oturumda düzenlendi. YKS sorularının ve cevaplarının açıklanmasının ardından sıra sonuç açıklamasına geldi. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, 2022 YKS sonuç tarihi..

Haberin Devamı

YKS sonuçları için araştırmalar hız kazandı. ÖSYM tarafından merkezi olarak düzenlenen YKS 2022 yılında 18 Haziran ve 19 Haziran tarihlerinde yapıldı. Sınav, üç oturum şeklinde düzenlendi. TYT, AYT, YDT soruları ve cevapları kurum tarafından yapılan açıklama ile erişime açıldı. Adaylar heyecanla YKS sonuçlarını beklemeye başladılar. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih duyuruldu.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

YKS sonuçlarının erken açıklanıp açıklanmayacağı yönündeki gündem, ÖSYM yetkilileri tarafından açıklığa kavuşturuldu. ÖSYM, sonuçları 20 Temmuz’da açıklayacağını duyurmuştu. 8 Temmuz’a dair hiçbir açıklaması olmayan ÖSYM’den alınan bilgiye göre daha önce açıklanan tarihinde herhangi bir değişiklik mevcut değil.

Haberin Devamı

SONUÇLAR ERKEN AÇIKLANACAK MI?

İnternette yayılan asılsız haberde “Aldığımız bilgiye göre 2022 YKS Sonuçları için hummalı bir çalışma yürüten ÖSYM, YKS sonuçlarını da arife günü olan 8 Temmuz Cuma gününe yetiştirip sonuçları merakla bekleyen öğrencilere bayram hediyesi vermeyi planlıyor” denilmişti.

Bayram tatilinin gerekçe gösterildiği haberde “ÖSYM bir çok sınavda sonuçlar için açıkladığı takvimden önce sonuçları açıklıyor. Bu yıl Kurban Bayramı’nın 1. günü 9 Temmuz 2022 Cumartesi. 12 Temmuz 2022 Salı ise bayramın son günü olacak. Bu duruma göre Kurban Bayramı Arife günü 8 Temmuz 2022 Cuma günü gerçekleşecek” ifadelerine de yer verildi. Teknik olarak 8 Temmuz’da açıklamak mümkün olsa da ÖSYM’den alınan bilgiye göre sınav sonuç açıklanma takviminde herhangi bir değişiklik mevcut değil.

BAKMADAN GEÇME!