YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? TYT, AYT, YDT sınav sonuçları tarihi belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2021 TYT, AYT, YDT sınav sonuçları tarihi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2021 07:09

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, adaylar tarafından son gelişmeler ile takip ediliyor. YKS sonuçları, tercih sürecine bir an önce başlamak için gün sayan öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Türkiye genelinde sınava katılım gösteren milyonlarca kişinin odak noktasını oluşturan YKS sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. 81 ilde ve Lefkoşa'da düzenlenen, 2 milyon 607 bin 903 adayın başvurduğu YKS sonuçları ÖSYM takvimine göre, 4 Ağustos 2021'de açıklanacak. Süreç ondan sonra tercih dönemi ile devam edecek. İşte, o detaylar

Haberin Devamı

YKS üniversite sınavı sonuçları için geri sayım başladı. Üniversiteye giriş kapsamında organize edilen 2021 YKS sınavının sonuçları ÖSYM sınav sonuçları ekranında Ağustos ayında ilan edilecek. 3 oturum halinde tamamlanan YKS sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların tercih maratonu başlayacak. Sınavın ardından geçen süre sonrası beklentilerini arttıran adayların gözü ÖSYM'den yapılacak olan "YKS sonuçları açıklandı" duyurusuna çevrildi. TYT-AYT oturumlarını ayrı ayrı değerlendirecek olan ÖSYM sınav sonuçlarını AİS ekranı üzerinden erişime açacak. Peki, YKS sonuçları sonrasında tercihler ne zaman başlayacak? İşte, YKS 2021 sınav sonuç tarihi ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları için ÖSYM resmi internet sitesi üzerinde yer alan resmi açıklama tarihi 4 Ağustos 2021 olarak yer alıyor. Ancak, sonuçlar, ÖSYM'nin değerlendirme sürecini daha erken tamamlaması halinde Temmuz ayının son günleri de açıklanabilecek.

BAKMADAN GEÇME!