YKS ek tercih işlemleri ne zaman başlayacak? Gözler ÖSYM'de

Güncelleme Tarihi:

YKS ek tercih işlemleri ne zaman başlayacak Gözler ÖSYMde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2019 08:57

ÖSYM tarafından tamamlanan YKS yerleştirme işlemleri sonrası, adayların gözü ikinci tercih sürecine çevrildi. YKS tercihlerinde herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar, şanslarını ikinci defa denemek adına ek tercih sürecine dahil olacaklar. Peki, YKS ek tercih işlemleri ne zaman başlayacak? YKS ikinci yerleştirme süreci hangi tarihte yapılacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler 

Haberin Devamı

YKS ek tercih süreci, ilk yerleştirme döneminde herhangi bir programa kayıt yaptırma hakkını elde edemeyen öğrencilerin araştırdığı konu olmaya başladı. YKS ek tercihleri açıklamasıyla birlikte üniversite adayları, puanlarını kullanarak boş kontenjanlar için tercihlerini gerçekleştirebilecek. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman alınmaya başlanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

YKS ek tercihleri, ÖSYM'nin boş kontenjanları açıklamasıyla birlikte alınmaya başlanacak. YKS ek tercihleri için boş kontenjan açıklamasının ardından öğrenciler, işlemlerini Aday İşlemleri Sistemi (AİS) şifresi ile yapabilecek. 

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

YKS ek tercihleri, 23 Ağustos tarihine kadar devam edecek üniversite kayıtlarının ardından boş kalan kontenjanların üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilmesiyle başlayacak. Yüksekğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra öğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Haberin Devamı

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

GEÇTİĞİMİZ YIL NE KADAR BOŞ KONTENJAN KALMIŞTI?

ÖSYM'nin geçtiğimiz yıl aldığı tercih sürecinde Devlet, vakıf, KKTC ve diğer ülkelerdeki üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarında toplam 128 bin 508 kontenjan boş kalmıştı. Dört yıllık lisans bölümlerinde 484 bin kontenjana 395 bine yakın aday yerleşmiş, 89 bin kontenjan boş kalmıştı. Ön lisansla birlikte boş kontenjan sayısı 128 bini geçmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!