Yiyici Çapulcu cevabı

Güncelleme Tarihi:

Yiyici Çapulcu cevabı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2014 01:42

CHP’li Sezgin Tanrıkulu Başbakan’a sordu: ‘Kelime Oyunu’ ‘Yiyici’ cevaplı soru yüzünden mi yayından kaldırıldı? Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yanıtladı: RTÜK’le ilgisi yok, yasal olarak mümkün değil. Yayıncının inisiyatifi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bir önergeyle Başbakan Tayyip Erdoğan’a Kelime Oyunu adlı programın Show TV’den kaldırılmasını sordu. Tanrıkulu, önergesinde, “Programın yayından kaldırılmasına ilişkin olarak hükümetinizin, RTÜK’ün bu konuda bir uyarısı olmuş mudur? Programda ‘YİYİCİ’ kelimesinin geçmesi akabinde programın yayından kaldırıldığı iddiası doğru mudur?” diye sordu.

YAYINCININ İNİSİYATİFİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önergeyi Erdoğan adına şöyle yanıtladı: “Sözü edilen ‘Kelime Oyunu’ programının Üst Kurulca yayından kaldırılması yasal olarak mümkün olmayıp, söz konusu programın kanal yönetiminin kendi inisiyatifiyle yayından kaldırıldığı değerlendirilmektedir. Programların yayından kaldırılma gerekçesini açıklamak, yayın kuruluşlarının takdirinde olan bir konudur.”

Haberin Devamı

RTÜK CEZA VERMEDİ

“Yayın kuruluşlarının, çok sayıda program bitirdikleri medyada sıkça dile getirilen hususlardandır. Diğer taraftan, söz konusu programın yayında kaldığı süre içerisinde programa müeyyide uygulanmasını gerektirecek yayın ihlali de Üst Kurul’ca tespit edilmiş değildir.”

‘Kelime Oyunu’ yarışmasını Ali İhsan Varol sunuyordu. Gündeme ilişkin soruların sorulduğu yarışmada ‘Yiyici’ ve ‘Çapulcu’ cevapları tartışma yaratmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!