Yine tıraşı gelmiş

Güncelleme Tarihi:

Yine tıraşı gelmiş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Metris Cezaevi'ni İBDA-C merkezi gibi kullanan Salih İzzet Erdiş'in sakalı ve saçı yeniden uzadı. Devlete meydan okudukları Metris'teki isyan sonrasında Erdiş'in saçı ve sakalı kesilmişti.

ÇİFTLİĞE çevirdiği Metris Cezaevi'nden jandarma operasyonuyla alınarak Kartal Özel Tip Cezaevi'ne konulan yasadışı İBDA-C Lideri Salih İzzet Erdiş'in saç ve sakalı eskisi gibi uzadı.

Metris Cezaevi'nde, ramazan bayramı arifesinde 7 Ocak 2000 tarihinde Bandırma Cezaevi'ne gönderilen örgüt üyesi Ali Balcı'nin Metris'e gönderilmesi için 17 gardiyan ve bir avukatın rehin alınmasıyla sonuçlanan isyana katılan Salih İzzet Erdiş, yoğun güvenlik önlemleri altında Bakırköy 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ne getirildi.

Erdiş'le birlikte cezaevi yönetimine karşı ayaklanmak ve kamu malına zarar vermek suçundan yargılanan 53 sanıktan 8'i de duruşmada hazır bulundu.

TUTUKSUZ YARGILAMA

Jandarma, gazetecilerin fotoğraf çekmesine tepki gösteren sanıkların ağzını kapattı. Sanıklar ifadelerinde suçlamaları reddettiler. Mahkeme suçun niteleği ve delillerin toplanmış olduğunu gözönüne alarak, sanıklar Salih İzzet Erdiş, Ali Osman Zor, Şaban Çavdar, Ömer Kama, Ethem Köylü, Hasan Kapar ve Serdar Kaplan'ı tahliye etti.

Duruşma, Eskişehir Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mustafa Günaydın, Salih Sevi, Fatih Turgut, Sinami Oyhan, Mustafa Şişmanoğlu, Ethem Demirci, Mustafa Kaya, İbrahim Dam ve Yahya Yıldırım'ın ifadelerinin alınması için ertelendi.

Cezaevi arabasına bindirilen İBDA-C'liler, parmaklıklar arasından örgütün işaretini yaptılar. Salih İzzet Erdiş, diğer İBDA-C'lilerden ayrı tutularak cezaevi arabasındaki tek hücreli bölüme konuldu.

Almanya, dincilerin Türklere baskısına

son verecek

İSTANBUL Valisi Erol Çakır'ı ziyaret eden Almanya Bremen Eyaleti İçişleri Bakanı Bernt Schulte, ülkesindeki radikal dinci Türk grupların, buradaki Türkler'e baskı kurmalarına izin vermeyeceklerini söyledi.

Kendisini karşılayan bir polis kıtasını ‘Merhaba polis’ diyerek selamlayan Schulte, ‘‘Radikal dinci grupların, Türk halkına büyük baskılar yaptıklarına şahit oluyoruz’’ dedi. Schulte, Ankara'da yaptığı temaslarda da bu konularda yetkililerden bilgi aldığını belirterek, ‘‘Bu baskıları gidereğiz’’ dedi. Konuk bakan 2 ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha iyiye gittiğini belirterek, ‘‘Tarihsel dostluk ilişkilerini, daha ileriye götürmeliyiz’’ diye konuştu. Çakır da 2 ülke arasındaki dostluğun tarihsel boyutu olduğunu söyledi ve ‘‘Bir nevi silah arkadaşlığı gibi kutsal bir bağ da var aramızda’’ dedi.

Mustafa KINALI / İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!