Yine şov var bilgi yok

Güncelleme Tarihi:

Yine şov var bilgi yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 00:00

Hrant Dink cinayeti davasının 7’nci oturumundan da dişe dokunur bilgi çıkmadı. Adliyeye girişte Yasin Hayal "İktidara yürüyoruz iktidara. Yaşasın Alperen Ocakları, kanımız aksa da zafer İslamın" diye bağırarak yine şov yaptı. Duruşmada ise dinlenen sanık ve zanlılardan hiçbiri bilinenler dışında cinayeti aydınlatma yolunda işe yarayacak bilgi vermedi.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın 7’nci oturumuna getirilen, sanıklardan Yasin Hayal, adliye binasına alınırken, "İktidara yürüyoruz iktidara. Yaşasın Alperen ocakları, kanımız aksa da, zafer İslamın" diye bağırdı. Beşiktaş’taki İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Hrant Dink davasının 7’nci duruşması dün güvenlik önlemleri altında başladı. Dünkü duruşmaya Hrant Dink’in gazeteci arkadaşlarının yanı sıra ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul milletvekili Ufuk Uras da katıldı.

Amca: Polis önlem almadı

Dink cinayetinde şüpheli olarak gözaltına alınan ve hakkında bu konu ile ilgili olarak soruşturma devam eden Osman Hayal’in duruşmada tanık olarak ifadesi alındı. Yasin Hayal’in bu eylemi yaptığını emniyetin bildiğini ve bir önlem almadığını ileri süren Osman Hayal, "Erhan Tuncel’e muhbirlik görevini veren kimse onu azmettirenlerden biri de odur" dedi. Ardından müdahil avukatlar, cep telefonu sinyalleri cinayet günü İstanbul’da tespit edilen Osman Hayal’e, olay günü tam olarak nerede olduğunu sordular. Osman Hayal bu soruyu, "Sinyaller İstanbul’da ise ordayımdır. Ama tam olarak hatırlamıyorum. O gün benim için özel bir gün değil ki hatırlayayım" diye yanıtladı.

’Hayal ve Samast zavallı’

Daha sonra söz alan Yasin Hayal’in avukatı Fuat Turgut ise, "Erhan Tuncel’e, müvekkilimi neden Akçaabat’ta lüks bir otele götürdüğü ve burada iki kişi ile ne görüşüldüğünün sorulmasını istiyorum. Ogün Samast ve Yasin hayal zavallıdır. Bu cinayeti Erhan Tuncel azmettirmiştir" dedi. Turgut’un bu sorusu üzerine Erhan Tuncel, şöyle konuştu: "Bu adam psikolojimi bozacak sorular soruyor. Geçen duruşma burada sinir krizi geçirecektim. Bu tür soruları bana sormasın. Yasin’e sorsun. Nadire’den doğma Vehbi’den olma Fuat’ın hiçbir sorusuna cevap vermiyorum. Bu bahsedilen kişiler Hataylıdır. Ayrıca Salih Hacısalihoğlu’nun bir dönem iş ortaklarıdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!