Yine öteki dünyadan haber var

Güncelleme Tarihi:

Yine öteki dünyadan haber var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2002 01:36

Parapsikoloji, öteki dünyayla mesajlaşmalar, gaipten gelen sesler, metafizik sezgiler, ölümden sonraki hayat vb. son yıllarda iyi gişe hasılatı sağlıyor. İşte bu hafta sinemalarda bu tür filmlerden hoşlanacak seyirciler için bir film var.

Haberin Devamı

Ölenlerin bu dünyayla iletişimi konusunu işleyen filmlerden biri Sonsuz Aşk. Kevin Costner, ölen karısından mesajlar alan ve kalbinin sesini dinleyen bir doktoru canlandırıyor.

Altıncı His filminin izinden giden bir film var Sonsuz Aşk (Dragon Fly).

Bir hastanenin acil servisinin yöneticisi olan Doktor Joe Darrow'un ölen karısı, öbür dünyadan ona mesajlar gönderiyor. Bunu yaparken de hastanede çalışırken yakın temasta olduğu kanser hastası çocuklardan yardım alıyor. Ölümle yaşam arasında gidip gelen bu çocuklar Dr. Darrow'a ölmüş karısından mesajlar iletmeye çalışıyorlar. Filmin sonunu ve şaşkınlık yaratan dönüşlerini açıklamak henüz seyretmemiş olanlara haksızlık olur. Şoklara ve sürprizlere hazır olun demekle yetinelim.

Filmin yönetmeni komedileriyle tanınan Tom Shadyac. Filmde Dr. Darrow'u Kevin Costner canlandırıyor. Son yıllardaki başarısız filmlerinden sonra Costner ‘‘Sonsuz Aşk’’ gibi farklı bir fimle çıkışa geçmeyi planlıyor. İki iyi kadın oyunca daha var filmde. Biri Kathy Bates, diğeri ise Oscar ödüllü Linda Hunt. İkisi de çok iyi oynuyor, ama rolleri fazla değil. Film Kevin Costner üzerine kurulu.

Usta oyuncudan duygusal film

Benim Adım Sam (I am Sam) bu hafta gösterime giren iyi filmlerden biri. Zihinsel özürlü bir baba olan Sam Dawson dostlarının yardımıyla kızı Lucy'i büyütmeye çalışır. Lucy 7 yaşını doldurunca zeka olarak babasını geçer. Baba-kız arasındaki tuhaf ilişki, birinin dikkatini çeker. Bu kişi Lucy'nin çocuk yetiştirme kurumuna devredilmesini talep eder. Sam kızından kopmamak için mücadele etmeye karar verir avukat Rita Harrison'ı davasını almaya ikna eder. Senaryosunu Jessie Nelson ve Kristine Jonhson'ın yazdığı filmin yönetmeni Jessie Nelson. Sean Penn, Michelle Pfeiffer ve Laura Dern rol alıyorlar. Bu filmdeki çarpıcı oyunuyla Sean Penn, bu yıl en iyi erkek oyuncu Oscar'ına aday gösterilmişti. Sean Penn, oyununu ‘‘kariyerimin en iyi filmi’’ diye niteliyor.

Coen Kardeşler iş başında

Coen kardeşler siyah-beyaz bir filmle çıkıyorlar karşımıza. Ticari kaygılar güdülmeden yapılmış iyi bir film Orada Olmayan Adam (The Man Who Wasn't There). Küçük bir kasabada kendi halinde yaşayan bir berberin öyküsünü anlatıyor. Berberin karısı son derece cilveli bir kadın. Sonunda bu cilveler patronuyla aralarında bir ilişki doğmasına neden oluyor. Berber bunu fark ediyor ama olay çıkarmak yerine bunu kullanarak karısının patronundan para kopartmaya bakıyor. Amacı bir kuru temizleme dükkanı açmak. Ancak işler arap saçına dönüyor. Joel ve Ethan Coen'in senaryosunu yazdığı filmin yönetmeni Joel Coen. Filmde Billy Bob Thornton, Frances McDormand, James Gandolfini rol alıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!