Yine destan yazarız

Güncelleme Tarihi:

Yine destan yazarız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

30 Ağustos, Türk Ulusu'nun özgürlüğüne olan düşkünlüğünü tüm dünyaya

kanıtladığı gün olarak geçti tarihe. Mehmetçiğin kahramanlık destanı yazışının 76. yılını, yüreklerimizde yaşattığımız şehitlerimizi anarak kutluyoruz...

Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramı. 26 Ağustos 1922'de Mustafa Kemal'in başlattığı Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos'u bugün 76'ncı kez kutluyoruz. Bu nedenle bugün tüm yurtta, KKTC'de ve yurtdışı temsilciliklerinde törenler düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, Türk Ulusu'nun her türlü şartlar altında destan yazdığını, bundan sonra da mucizeler yaratıp destanlar yazmaya devam edeceğini vurguladı. Demirel, özetle şunları kaydetti:

‘‘Şartlar ne olursa olsun, bu millet bağımsızlığı, özgürlüğü ve vatan bütünlüğü söz konusu olduğunda, tarihte müteaddit defa görüldüğü gibi mucizeler yaratır, destanlar yazar. Türkiye Cumhuriyeti'nin geçen 75 yılda her alanda kaydettiği olağanüstü başarıların temelinde bu irade ve inanç vardır. 75. kuruluş yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak, çağdaş uygarlık yarışına, yine bu inanç ve azimle devam edecektir.’’

TBMM Başkanı Hikmet Çetin

Yüce Atatürk'ün önderliğinde kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, halkın büyük desteği ile tarihte benzeri bulunmayan bir mücadele, azim ve irade ile bize çok değerli bir vatan armağan etmişlerdir. Kazanılan bu zaferle bağımsız, özgür ve soylu bir ülke olduğumuzu bütün dünyaya bir kez daha gösterdik.

Başbakan Mesut Yılmaz

İnancın zafere ulaştığı, dünyadaki esaret altında kalmış mazlum milletlerin bağımsızlık ve egemenlik haklarını elde etme mücadelelerinde onlara şevk ve güç kaynağı olan 76. yıldönümünü kutladığımız bu büyük zafer, dünya konjonktüründe ülkemiz ve milletimizin haklı gurur vesilesidir. Büyük Önder Atatürk'ün bugün de geçerli olan, (Türk milleti güçlükleri milli birlik ve beraberlikle her zaman yenmesini bilmiştir) sözünden güç alarak, her bir taşı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış ve bize emanet edilmiş bu vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü her koşulda sonuna kadar savunulacak ve korunacaktır.

Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit

Türk ulusu en olumsuz koşullar altında dünyanın en güçlü devletlerine karşı 76 yıl önce kazandığı zaferle, emperyalizme ve sömürgeciliğe karşı insanlığın başkaldırısını da başlatmıştır. Sevr Anlaşması'yla ulusal birliğimizi çözmeye ve yurdumuzu bölmeye kalkışanlar o büyük zaferle hüsrana uğramışlardı. Son zamanlarda Sevr Anlaşması'nı tarihin çöplüğünden çıkarma hevesine kapılanlar da hüsrana mahkumdurlar.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni parçalamaya ve devletin laik ve demokratik yapısını değiştirmeye çalışan her türlü girişimin mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Bu zafer sadece savaşa son veren bir olay değil, yüzyıllık bir uykudan uyanış, modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları başlatmak için ilk ateştir. Üzerinden 76 yıl geçmesine rağmen, aynı şevk ve gururu yaşamakta, geçmişten aldığımız güç ile geleceğe güvenle bakmaktayız.

Mesajlar

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal:

Bu tarih, bir ulusun, egemenliğini kendi elinde tutarak makus talihini yenişinin bir tarihidir. 30 Ağustos'u yaratan ilkeler ve mücadele anlayışı ile demokratik, laik cumhuriyetin kazanımlarını koruyabilir, ülke bütünlüğü ve toplumsal barışımızı sürdürebiliriz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

30 Ağustos zaferi Türk milletinin topyekün silkinişinin, vatanını, bayrağını, istiklalini imanı ile, azmi ile müdafaa ve muhafaza edişinin destanıdır. Bu destanın gelecek nesillere aktarılması bir zaruret ve görevdir.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu:

En zor şartlar altında bile bağımsızlığını korumasını bilen miletimiz, bundan 76 yıl önce yazdığı destanla, yarınlarının da daima hür ve aydınlık geçeceğinin müjdesini vermiştir. Dün can ve kan vererek, milletimizin bu topraklar üzerinde başı dik, alnı açık, asaleti ve namusuyla yaşamasını sağlayan şehitlerimizi rahmetle yaddediyor, kumandanından neferine bütün Türk ordusunu minnetle anıyorum.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Yekta Güngör Özden:

Türk Devrimi ve Atatürk ilkelerinin yaşam felsefesi ve varlık nedeni olarak içtenlikle benimseyip ödünsüz korunması, ulusal onurumuzun çağdaş ölçütüdür. Bu anlayışla bağımsızlık, özgürlük ve ulusal efgemenlik temelinde mutlu geleceklere yönelmiş halkımızın ve onunla bütünleşmiş Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bayramını kutluyorum.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!