Yine bombaladı

Güncelleme Tarihi:

Yine bombaladı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 21, 2009 00:00

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün gündeme getirdiği Eurasfalt şirketiyle ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Serdar Kepenek’in Eurasfalt şirketini, yayınlarında, Alman firma olarak tanıttığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Almanya’da böyle bir firma yok. Nasıl bir Alman firması ki, Türkiye’de kuruluyor. Ankara ayağını ayrıntılı bilmiyorum. Ama orada da aynı şekilde para aktarıldığını biliyorum. Başka belediyeler var mı bilmiyorum. Bunun araştırılması lazım" dedi.

Bakanlık izni yok

Bostancı’da balıkçıları ziyaret eden Kılıçdaroğlu, dün konuyla ilgili şunları söyledi: "İsfalt niçin yeni kurulan bir şirketten danışmanlık hizmeti almak ister? Neden İsfalt kendi yapması gereken bir işi 4 milyon Euro ödeyerek, Eurasfalt firmasına verdi. Serdar Kepenek’in yetkisi nedir, bilgisi, birikimi nedir? Yabancılar gelip burada çalıştığına göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan izin alınması lazım. Bizim araştırmalarımıza göre böyle bir izin alınmış değil. Yine bu yabancılar burada çalışıp, ücret elde ettikleri halde bunları sigorta primleri niçin yatmadı. Kamu İhale Kurumu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında birden fazla ihale nedeniyle İçişleri Bakanlığı’na suç duyurusunda bulundu. Bakanlık neden harekete geçmiyor?"

Haberin Devamı

Ä°BB: 37 milyon kar ettirdi

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’, Eurasfalt’a ödenen parayla ilgili  "İSFALT geçen yıl yapılan çoğu ilk ve yeni nitelik taşıyan çalışmalarla 44 milyon 279 bin lira kazanç elde etmiştir. 7 milyon TL olan danışmanlık bedeli bu tutardan düşürüldüğünde net kazanç 37 milyon 279 bin TL’dir. Haksız ödeme yapıldığı iddiası yersizdir" açıklaması yaptı.

Yeni asfalt teknolojileri ile ilgili yapılan araÅŸtırmada en uygun teknolojinin Almanya ve Avusturya olduÄŸunun belirlendiÄŸi belirtildi. Temas kurulan Viyana Ãœniversitesi’nden  Prof. Roland Blab’in tavsiyesi üzerine Almanya’da yaÅŸayan ve asfalt danışmanlık firması sahibi olan Serdar Kepenek ile irtibata geçilerek danışmanlık hizmeti alımı yapıldığı bildirildi.Â

ÅžiÅŸirmiÅŸler

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Açıklamaya göre 44 milyon TL kar elde etmişler. Oysa 2007 bilançosunda 16 milyonluk bir karları var. Bu da gösteriyor ki açıklama tamamen şişirme" değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!