Yine aynı bahane

Güncelleme Tarihi:

Yine aynı bahane
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2023 07:00

3 aylık hamile Hazal Alpyörük’ü, 97 bıçak darbesiyle öldüren Kadir Meşe, ikinci duruşmada pişmanlık duyduğunu iddia ederek, “Hâkim Bey, Hazal’ı namusum ve şerefim için öldürdüm. Siz nasıl uygun görürseniz o benim için kabulümdür” dedi.

Haberin Devamı

Balıkesir Bandırma’da geçen 15 Şubat’ta, hurdacı Kadir Meşe (30) ile birlikte yaşadığı 3 aylık hamile Hazal Alpyörük (19) arasında evde ‘kıskançlık’ nedeniyle tartışma çıktı. Meşe, mutfaktan aldığı bıçakla Alpyörük’e saldırdı. Genç kadını 97 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Komşularının haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri tarafından Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Alpyörük hayatını kaybetti. Polis merkezine giderek teslim olan Meşe, tutuklandı.

NAMUSU İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Hakkında, Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açılan Kadir Meşe, ilk duruşmada verdiği ifadesinde, “Kayınvalidem sosyal medya üzerinden eşimi para karşılığı pazarlıyordu. Hazal uyuşturucu kullanıyordu. Ayrıca, karnındaki bebek benden değildi. Eve geldiğimde kendisini çeşitli yerlerinden defalarca bıçakladım” dedi.

Haberin Devamı

Kadir Meşe, mahkeme başkanının, “Pişman mısın?” sorusuna, “Pişmanım. Allah’ın verdiği canı Allah alır” yanıtını verdi. Duruşmada okunan Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda ise Hazal Alpyörük’ün 25 santim boyunda bıçakla 97 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü, karnındaki bebeğin babasının ise yapılan DNA testi sonucu Kadir Meşe olduğu belirtildi.

Hazal Alpyörük cinayetiyle ilgili yargılamaya Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanık Kadir Meşe ve avukatı katılırken, öldürülen Alpyörük’ün yakınları ve avukatları duruşmaya gelmedi. İfadesinde pişmanlık duyduğunu iddia eden Meşe, “Hâkim Bey, Hazal’ı namusum ve şerefim için öldürdüm. Siz nasıl uygun görürseniz o benim kabulümdür” dedi. 

Yine aynı bahane

AKIL SAĞLIĞI NUMARASI

- Duruşmada söz alan sanık avukatı, “Müvekkilim uzun süre uyuşturucu kullanmasından dolayı psikolojisinin yerinde olmadığını düşünmekteyiz. Bu sebeple akıl ve ruh sağlığı hastanesine sevk edilerek rapor almasını talep ediyoruz. Müvekkilim 7 veya 8 kez koğuş değiştirdi. Ruh sağlığı yerinde değil. Bu nedenle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!