Yine atıldı

Güncelleme Tarihi:

Yine atıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 00:00

Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik saldırılara ilişkin davalarla birleştirilen 1. Ergenekon Davası’na devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde gördüğü davanın 120. oturumuna, her duruşmada olay çıkartan Alparslan Arslan ile Ergenekon davasının sanığı Osman Yıldırım’ın küfürleşmesi damga vurdu.

Yıldırım ifadesinde, Arslan için “Kimlerden güvence almışsa, talimatlar doğrultusunda devam ediyor” dedi. Cumhuriyet’e saldırıyı gazetenin ortaklarıyla arasındaki anlaşmazlıktan dolayı kabul ettiğini öne süren Yıldırım, Sevgi Erenerol’un 10 bin Türk’ü Müslüman yaptığını iddia edince tepki gösteren Arslan’a “Kes lan” diye seslendi. Arslan da küfürle karşılık verdi. Küfürleşme sürünce, Arslan salondan çıkartıldı.

Öte yandan, Başbakan Tayyip Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasındaki telefon görüşmesi kaydının yayımlanmasıyla ilgili gözaltına alınan Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım ile Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya mahkemece tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!