Yılmaz: Ülke geriye gitmez

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: Ülke geriye gitmez
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yılmaz mesajında, hiçbir çabanın Türkiye'yi geriye götüremeyeceğini savunurken, ‘‘Ne dinimizin bir irtica vasıtası olarak gösterilmesine, ne de hangi sıfat adına olursa olsun, Türkiye'nin geriye gitmesine hem devlet hem de millet olarak izin vermeyeceğiz’’ dedi. Yılmaz, mesajında şöyle dedi:

‘‘Türkiye'de hiç kimse, elindeki imkanları rejimi tehdit etme yönünde kullanma fırsatçılığı gibi bir cehalete düşmemelidir. Bu tür yönelişler hiçbir zaman başarıya ulaşamaz. Sabırla, kararlılıkla, devletimizin kurumsallığında, kurallarında, işleyişinde ve ilişkilerindeki sorunları hızla gidermek zorundayız. Bunlardaki hiçbir zaafiyete kayıtsız kalamayız.’’

ECEVİT'TEN İCRAATLI MESAJ

Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit de umut vaadettiği mesajında hükümet icraatlarından söz etti. Enflasyonun son dört yıldaki en hızlı düşüşü sergilediğini savunan Ecevit, devletin vergi gelirlerinde herkesi şaşırtan bir artış dönemine girildiğini vurguladı. Dış ticaret açığının daraldığını, faizlerin düştüğünü ve döviz rezervlerinin Türkiye tarihinde görülmemiş düzeye ulaştığına dikkat çeken Ecevit, ‘‘Uzunca süreden beri ilk kez bu yıl bir dinsel bayramımızda, kamuoyu ibresinin karamsarlıktan iyimserliğe dönmeye başladığı görülüyor’’ dedi.

DTP lideri Hüsamettin Cindoruk da bayram mesajında erken seçime karşı olduğunu söyledi.

Bodrum’da patlama paniği

Başbakan Mesut Yılmaz, Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere geldiği Bodrum'da, ‘Tüp patlaması’ sürpriziyle karşılaştı.

Yılmaz dün saat 14.10'da Falcon tipi uçakla Bodrum'a geldi. Yılmaz'ın, Bodrum'a varış saati olan 13.00 sularında, pazar yerindeki TANSAŞ binasının önünde bir patlama meydana geldi. Bodrum Emniyet Müdürü İhsan Kocadağ, olayla ilgili şu bilgiyi verdi:

‘‘Bir tüp patlamış. Hemen müdahale ettik. Tüpü, çöp kutusuna koymuşlar. Ondan sonra da patlamış. Plastik çöp kutusunun parçaları da etrafa yayılmış. Biz bir sistem var mı diye baktık, hiçbirşey yok. Yine de inceliyoruz. Bizim için kesin olan bir tüp patlaması. Ancak görgü tanıkları patlamanın bir ses bombasından kaynaklandığını ileri sürüyorlar. Siyah saçlı, gri montlu, mavi pantolonlu bir kadının olay yerinden uzaklaştığını iddia ettiler.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!