Yılmaz Tunç kimdir, kaç yaşında, nereli? AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç'un hayatı ve biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz Tunç kimdir, kaç yaşında, nereli AK Parti Grup Başkanvekili  Yılmaz Tunçun hayatı ve biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 19:33

AK Partili Yılmaz Tunç'un hayatı, görev değişiminin ardından gündeme geldi. AK Parti Meclis Grubu'nda görev değişimi gerçekleşti. Grup Başkanvekili Denizli Milletvekili Cahit Özkan'ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç getirildi. AK Parti Pendik Kurucu İlçe Başkanı ve Pendik Belediye Meclis Üyesi olan Tunç, 23, 24, 25 ve 26. Dönemde Bartın Milletvekili görevinde bulunmuştu. Peki, Yılmaz Tunç kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç'un hayatı ve biyografisi hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın, AK Parti MYK'da görevinden affını istediği yerine de Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un getirildi. Tunç'tan boşalan yere de AK Parti İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Abdullah Güler atandı. Yeni Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç'un hayatı görev değişimi ile öne çıkan konulardan oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Tunç, Hukuk Ana Bilim Dalında da yüksek lisans yaptı.

YILMAZ TUNÇ KİMDİR?

Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı.

AK PARTİ Pendik Kurucu İlçe Başkanı ve Pendik Belediye Meclis Üyesi olarak görev aldı. 23, 24, 25 ve 26. Dönemde Bartın Milletvekili seçildi. AK PARTİ Grup Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Adalet Komisyonu Sözcüsü olarak görev aldı.

Haberin Devamı

Orta düzeyde İngilizce bilen Tunç, evli ve 3 çocuk babasıdır.

BAKMADAN GEÇME!