Yılmaz saldırıya uğrayan jandarmaları ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz saldırıya uğrayan jandarmaları ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 01:07

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Konyaaltı ilçesi Hisarçandır köyü yakınlarında kimlik sorgulaması sırasında silahlı saldırıya uğrayan Astsubay Başçavuş Şahin Çınar ile Uzman Çavuş İsmet Polat'ı tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

Haberin Devamı

Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları (SEDM) Süreci 2011 Toplantısı'na katılmak üzere Antalya'ya gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Konyaaltı ilçesi Hisarçandır köyü yakınlarında kimlik sorgulaması sırasında silahlı saldırıya uğrayan Astsubay Başçavuş Şahin Çınar'ı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ziyaret etti. Ziyarette Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile Jandarma Konya Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe ile Hastane Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan da bulundu. Jandarma Astsubay Başçavuş Şahin Çınar'ın babası Nazım Çınar'la bir süre sohbet eden Yılmaz, doktorlardan da Astsubay Başçavuş Şahin Çınar'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, Astsubay Başçavuş Şahin Çınar'ın başarılı bir ameliyat geçirdiğini söyledi. Çınar'ı sağlık durumunun önümüzdeki günlerde net bir şekilde ortaya çıkacağını vurgulayan Şahin, vatandaşlardan da Çınar için dua istedi.

Yılmaz şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Kardeşimizin ameliyatı başarılı geçmiş. Ancak doktorların bize verdiği bilgiye göre kesin net resim inşallah bu süreç içinde ortaya çıkacak. Bizden istenilen beklenilen ne? dua. Biz dualarımızı edeceğiz. Burada önce tıbben gerekenleri doktorlarımız yapıyor. Tıbbı gerekleri üniversitemiz yerine getiriyor. Vatandaş olarak bizim de dua etmemiz lazım. İnşallah bu süreç içerisinde yaklaşık bir hafta içerisinde net resmi göreceğiz. Bu bakımdan herkesten istirham ediyorum. Bu kardeşimiz için dua etsinler. İnşallah bir hafta sonra daha iyi bir resim görürüz diye düşünüyorum. Milletimizin birlik beraberlik içinde olması lazım. Bunlar bizim evlatlarımız. Bunlar bizim için çalışıyorlar. Bizim güvenliğimiz için çalışıyorlar ki kontrol yapsınlar da vatandaş özgürlüklerini daha rahatlıkla kullansınlar diye. Dolayısıyla bizim için fedakarlık yapan insanlara da bizim dua etme borcumuz vardır diye düşünüyorum.”

Bakan Yılmaz, saldırganların yakalanması için çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Yılmaz, daha sonra Antalya Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi görmekte olan Uzman Çavuş İsmet Polat'ı ziyaret etti.Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da, Astsubay Başçavuş Şahin Çınar ile Uzman Çavuş İsmet Polat'ı tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti. Doktorlardan askerlerin sağlık durumları hakkında bilgi alan Bakan Kılıç, asker ailelerine de geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesine bağlı Hisarçandır köyü yakınlarında devriye görevi yapan sivil jandarma ekibi, dün akşam saatlerinde şüphe üzerine iki kişiyi durdurmuş, kimlik sorgulaması sırasında askerlerin üzerine tabancayla ateş açılmıştı.Olayda Astsubay Başçavuş Şahin Çınar başından, Uzman Çavuş İsmet Polat ise ayağından yaralanmıştı. Saldırganlar yaya şekilde kaçarken, yaralanan askerlerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri, iki askeri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!