Yılmaz: Çakıcı ile görüşmedim

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: Çakıcı ile görüşmedim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın, Kartal Cezaevi'nde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı ile ne telefon, ne de yüzyüze hiçbir zaman görüşmediğini belirterek, ‘‘Hayatımda hiçbir şekilde görüşmediğim bir adam’’ dediği belirtildi. ANAP Trabzon Milletvekili Eyüp Aşık da Yılmaz'ı teyit ettiğini bildirerek, ‘‘Bundan eminim’’ diye konuştu.

TBMM Çete İlişkilerini Araştırma Komisyonu'na önceki gün ifade veren Çakıcı'nın ‘‘Mesut Yılmaz ile görüştüm’’ şeklinde ifade verdiği iddiaları, komisyonda şaşkınlık yarattı. Komisyon üyeleri, Çakıcı'nın bu yönde bir beyanının sözkonusu olmadığını belirterek, ‘‘Sayın Yılmaz ile ilgili söylediği şudur: ‘Erol Evcil, bana Yılmaz'la görüştüğünü söyledi' Bunun dışında, Yılmaz'la ne telefon ne de karşılıklı görüşme şeklinde bir görüşmesi olduğunu ifade etmedi’’ dediler. Komisyon üyeleri, Çakıcı’nın dolaylı yollardan Yılmaz'a mesaj gönderdiği yolunda ifadeler kullandığını da aktardılar.

Çakıcı ile görüştüğü yönündeki iddialara daha önce de muhatap olan Yılmaz, yakın arkadaşlarına bu konudaki tüm haberleri yalanladı. Daha önce de Mehmet Eymür'ün internet sitesinde aynı türde iddialara yer verilmişti. Yılmaz'ın, yine kendisiyle görüşen bir arkadaşına, ‘‘Bu adamla hayatımda hiç görüşmedim’’ dediği belirtildi.

Aşık ise, kendisinin Çakıcı ile görüşmesi konusunda defalarca açıklamalarda bulunduğunu bildirerek şöyle konuştu: ‘‘Öyle 200 kez görüştüğüm şeklindeki iddialar çok komik. Kendisi ile Türkbank ihalesi nedeniyle görüştüğümü söyledim. Ama bunların sayısı da 3-5'i geçmez. Türkbank olayını açıp bize anlattı. Tansu Çiller'i şikayet etti falan. Hükümet olmamızdan sonra da o tuzak görüşmeyi yaptı. 200 kere konuşsam bunu da söylerdim.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!