Yılmaz: ANAP'a eleÅŸtiriler zıvanadan çıkarıyor

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: ANAPa eleştiriler zıvanadan çıkarıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 16, 2002 16:02

Başbakan Yardımcısı ve ANAP lideri Mesut Yılmaz, "ANAP'ı tüm olumsuzlukların içinde gösterme gayretleri insanı zıvanadan çıkma derecesine getirmiştir" dedi.

Haberin Devamı

Yılmaz, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, bir süre önce Türkiye'nin sorunları için bazı çözüm yolları önerdiklerini hatırlatarak, bazı çevrelerin, partinin bu tutumunu yadırgadığını söyledi. İktidar ortağı olan bir partinin, icraat sorumluluğu taşıyan bir partinin kamuoyuna öneriler getirmesinin bazı çevrelerce anlaşılamadığını kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

"Bizim demokratik sınırlar içinde yapılacak hiçbir mücadeleden kaçmamız sözkonusu değildir. Ama bize karşı sık sık başvurulan bir başka yöntem, son haftalarda ANAP`ın yıldızı parlamaya başlayınca, ANAP`ın trendi yukarıya doğru tırmanmaya başlayınca yoğun biçimde yeniden kullanılmaya başlanmıştır. Demokratik platformlarda demokratikyöntemlerle ANAP`la yarışamayacaklarını görenler, şimdi belden aşağı vurma yöntemini devreye sokmaya başlamışlardır.

Haberin Devamı

Partimizin kurumsal kimliğine yönelik saldırılar, parti yöneticilerini de kapsayacak şekilde genişletilmiş ve yoğunlaştırılmıştır. ANAP`ı, mücadele ettiği, ortadan kaldırmak için çalıştığı tüm olumsuzlukların içinde gösterme gayretleri insanı zıvanadan çıkma derecesine getirmiştir."

KATI SOLCULAR-ÇAĞDIŞI SAĞCILAR

ANAP'a en hırslı şekilde saldıranların ya dünyada eşi kalmamış en katı solcular ya da çağın gerisine düşmüş olan en sağdakiler olduğunu öne süren Yılmaz, ANAP'a saldırı konusunda bu iki çevre arasında adetagizli bir koalisyon bulunduğunu söyledi.

Yılmaz, ANAP sözkonusu olduğu zaman farklı marjinal kesimlerin aynı safta birleşmesinin kendilerine olan düşmanlığın büyüklüğünü gösterdiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"ANAP'a saldıranlara, onların arkasındaki güçlere, tüm bunların bize yaptıklarına baktığımız zaman ne kadar doğru bir iş yaptığımızı daha iyi anlayabiliriz. Kimler rahatsız olursa olsun, kimlerin çıkarı zedelenirse zedelensin ANAP bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da demokrasiyi, özgürlükleri, hukuk devletini, AB üyeliğini, Türkiye`nin gelişmesini, kalkınmasını, Türk insanın refaha ulaşma mücadelesini sürdürecektir.

Hiçbir arkadaşım, bu şer cephesinin ANAP`a saldırıları yüzünden endişeye kapılmamalıdır. Bilinmelidir ki, maruz kaldığımız iğrenç iftiralar, sadece ve sadece bizim mücadele azmimizi daha da bilemekte,daha da güçlendirmektedir. Danton'un bir sözü var: (çamur atılmaktan korkan, devlet adamı olamaz)."
 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!