Yıllık sahte kredi kartı vurgunu 16 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Yıllık sahte kredi kartı vurgunu 16 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2005 15:46

  Mevduat garantisine tırpan sinyali

Haberin Devamı

İstanbul Mali Şube Müdürü Mustafa Aktaş, kopyalanmış sahte kredi kartlarının Türk ekonomisine son 1 yıldaki zararının 16 milyon 600 bin dolar ( 23 milyon YTL. Bir başka deyişle 23 trilyon lira ) olduğunu söyledi.
  
Mustafa Aktaş, Mali Şube Müdürlüğü konferans salonunda, sahte kredi kartı dolandırıcılarına yönelik düzenlenen bir operasyonla ilgili bilgi verdi.
  
Aktaş, uzun süredir takip edilen, daha önce de aynı suçtan yakalanan şebeke üyelerine yönelik Kartal ve Maltepe'de yapılan çalışmalarda 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
  
Bu kişilerin yaklaşık 2 ay önce de yakalanıp adliyeye çıkarıldığını ve serbest kaldıklarını hatırlatan Aktaş, “Sahte kredi kartı şebekeleri, yurtdışı ve içerisinde elde ettikleri kişilerin bilgileriyle sahte kredi kartı kopyalıyor ve bu şekilde dolandırıcılık olaylarını gerçekleştiriyor. Kredi kartları servislerinden alınan bilgiye göre, ülkemizde son 1 yılda kopyalanmış sahte kredi kartlarının Türk ekonomisine zararı 16 milyon 600 dolar” dedi.
  
SAHTE BELGELER, 150 ADET SAHTE KREDİ KARTI, CİHAZLAR

Haberin Devamı

Şebeke üyelerinin sahte nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi de tanzim ettiklerini belirten Aktaş, zanlıların gösterdikleri yerlerde ve evlerinde yapılan aramalarda, bin 150 adet sahte kredi kartı, kredi kartlarının manyetik şeritlerinde bulunan bilgileri okuma, bilgisayar ortamına aktarma, sahte olarak üretilen kredi kartının manyetik şeridine kodlamada kullanılan 2 adet encoder cihazı, kredi kartının ön yüzünde bulunan ve kart numarası, kart hamili son kullanım tarihi gibi kabartma yazıları yazmada kullanılan 2 adet embosser cihazı, renklendirme ve parlatmada kullanılan 1 adet tipper cihazı, banka bilgileri, kredi kartı, nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi bilgilerinin yüklü olduğu 2 adet bilgisayar kasası, 1 adet mikro kamera, 1 adet receiver, 1 adet handycam, 2 adet laminatör, 2 adet kart ve sürücü belgesi kesme cihazı, 5 adet sahte sürücü belgesi, 101 adet bilgisayar CD'si, 7 adet bilgisayar disketi, 4 adet soğuk mühür ve makinası, 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiğini kaydetti.
  
Aralarında şebekenin elebaşı olduğu bildirilen Veysel B'nin de bulunduğu 4 kişinin, sorgu ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!