Yılın en romantik çiftleri

Güncelleme Tarihi:

Yılın en romantik çiftleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Romantizm, sinemada altın çağına girdi. Art arda gösterime giren romantik filmler, izleyici

rekorları kırıyor. Son olarak ‘‘Shakespeare in Love’’ filminin 13 dalda Oscar'a aday gösterilmesi,

Amerika ve Avrupa'da Shakespeare çılgınlığını doruk noktasına ulaştırdı. Filmde başrolü paylaşan

Gwyneth Paltrow ve Joseph Fiennes, sinemada yılın en romantik çifti seçildi.

HOLLYWOOD şimdiye kadar beyazperdede yüzlerce romantik çift yarattı. Bu yılın en romantikleri ise ‘‘Shakespeare in Love’’ (Aşık Shakespeare) filminde başrolü paylaşan Gwyneth Paltrow ve Joseph Fiennes oldu.

ABD'de ‘‘General Cinema’’ tarafından sinemaseverler arasında yapılan ankette en romantik ikinci çift olarak ‘‘Melekler Şehri’’ filminde buluşan Meg Ryan ve Nicolas Cage seçildi. Dünyanın meteor tehdidi altında kaldığı ‘‘Armegeddon’’ filmindeki Liv Tyler ve Ben Affleck çifti ise sıralamada 3'üncü geldi. Listede dördüncü sırada Türkiye sinemalarında da gösterimde olan ‘‘Mesajınız Var’’ filminin çifti, Meg Ryan ve Tom Hanks yer aldı. Filmde Internette mesajlaşırken birbirlerine aşık olan New Yorklu bir işadamıyla genç bir kitapevi sahibesinin öyküsü işleniyor. ‘‘The Wedding Singer’’ filminde başrol oynayan Adam Sandler ve Drew Barrymore ise Hollywood'un en romantik 5'inci çifti seçildi. Yabancı filmde en romantik çift dalında ise ‘‘Life is Beautiful’’ (Hayat Güzel) isimli filmde iki sevgiliyi oynayan İtalyan Roberto Benigni ve Nicoletta Brashi seçildi.

Hollywood'ta romantizme geri dönüş yaşanırken 1996 yılında ‘‘William Shakespeare's Romeo and Juliet’’ filmiyle kendini hissettirmeye başlayan

William Shakespeare merakı tam gaz gidiyor. ‘‘Shakespeare in Love’’ 13 dalda Oscar'a aday gösterildi. Ünlü oyun yazarı ve şairin yaşadığı 16'ncı yüzyılda geçen ve Kraliçe Elizabeth'in yaşamöyküsünü konu alan ‘‘Elizabeth’’ filmi de hem en iyi film, hem de en iyi senaryo dallarında Oscar'a aday gösterildi.

BBC tarafından ‘‘bin yılın şahsiyeti’’ seçilen Shakespeare'in öyküleri önümüzdeki dönemde de beyazperdeye bol bol malzeme olacak. Senaryosu yazılan ‘‘Hamlet’’ filmi önümüzdeki günlerde Ethan Hawke ile Bill Murray'ı buluşturacak. Gençlere yönelik filmlerde de Shakespeare uyarlamaları dikkat çekecek.

Othello'dan uyarlanan ‘‘O’’ isimli filmde bir kolejin basketbol takımındaki çekişmeler konu olacak. İngiliz aktör Kenneth Branagh'ın kurduğu Shakespeare Film Şirketi de önümüzdeki üç yıl içinde Shakespeare yapıtlarına dayanan 3 film çekecek. Sadece Shakespeare filmleri değil, kitapları da çok satıyor. Geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan ‘‘Shakespeare: The Invention of the Human’’ (İnsanın Keşfi) ve ‘‘Shakespeare: A Life’’ (Shakespeare: Bir yaşam) kitapları ABD'de çok satan kitaplar listesine girdi.

İzleyicinin tercihi

1-Gwyneth Paltrow ve Joseph Fiennes (Aşık Shakespeare)

2-Meg Ryan ve Nicholas Cage (Melekler Şehri)

3-Liv Tyler ve Ben Affleck (Armegeddon)

4-Meg Ryan ve Tom Hanks (Mesajınız var)

5-Adam Sandler ve Drew Barrymore (The Wedding Singer)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!