Yılın en kötüleri Madonna ve Travolta

Güncelleme Tarihi:

Yılın en kötüleri Madonna ve Travolta
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2001 00:00


Haberin Devamı

Oscar ödüllerinden önce verilen Altın Ahududu en kötü film ödülllerinin galibi John Travolta ve Madonna oldu. Travolta, 'Battlefiled Earth'deki (Savaş Alanı Dünya) rolüyle en kötü erkek oyuncu seçilirken, yılın en kötü kadın oyuncusu ödülü ‘Başımıza Gelenler’ filmiyle Madonna’nın oldu.

ABD'de sabaha karşı dağıtılan Oscar ödülleri öncesinde John Travolta'nın başrolünü üstlendiği 'Battlefiled Earth' (Savaş Alanı Dünya) isimli dev bütçeli bilim-kurgu filmi yılın en kötü filmi seçilerek, 'Altın Ahududu' ödülüne layık görüldü.

Travolta'nın da üyesi olduğu Siyantoloji Kilisesi'nin kurucusu L. Ron Hubbard'ın bir romanından esinlenerek çevrilen bu film dolayısıyla Roger Christian da 'en kötü yönetmen' ödülünü aldı.

Travolta 'yılın en kötü erkek oyuncusu' seçilirken, yine aynı filmdeki rolüyle Kelly Preston 'en kötü yardımcı kadın' ödülüne hak kazandı.

Yılın 'en kötü kadın oyuncusu' olarak, ünlü şarkıcı Madonna 'The Next Best Thing' (Başımıza Gelenler) filmindeki yorumuyla seçildi.

Los Angeles'ta her yıl Oscar ödüllerinin dağıtılmasından önce toplanan sinema profesyonelleri, gazeteciler ve sinemaseverlerden oluşan 465 üyeli 'Golden Rasperry Award Foundation' (Altın Ahududu Ödülleri Vakfı), yılın en kötü film ve oyuncularını seçiyor.

Bu ödüle hak kazananlar genellikle, golf topu boyutlarında bir plastik ahududu üstüne dikilmiş altın rengi boyalı bir 8 mm film kutusu şeklindeki ve 4 dolar değerindeki ödüllerini almakta pek acele etmiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!