Yılın en çok kazananı Rolling Stones

Güncelleme Tarihi:

Yılın en çok kazananı Rolling Stones
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

DÜNYACA ünlü müzik grubu Rolling Stones, 1999 yılında konserlerden en çok para kazanan grup oldu. Ticaret dergisi Pollstar'da yayımlanan araştırma raporunda, Rolling Stones 64.7 milyon dolarlık kazanç ile birinci sırada, Bruce Springsteen ve E Street grubu 61.4 milyon dolar ile ikinci sırada gösterildi. Üçüncü sırayı ise 1.8 milyon bilet satışı ile N Sync grubunun aldığı belirtildi. Rapora göre, N Sync grubunun her bileti 28.62 dolara, Rolling Stones grubunun her bileti de 109.62 dolara satılmış oldu.

Rolling Stones, 1989, 1994 ve 1997 yıllarında da dünyada konserlerden en çok para kazanan grup unövanını almıştı.

Milenyum hırsızlığı

YENİ binyıla girildiği ilk dakikalarda İngiltere'nin en ünlü müzelerinden olan Ashmolean'dan Cezanne'nin bir tablosu çalındı.

Polis sözcüsü, Cezanne'ın çalınan tablosunun 3,2 milyon dolar değerindeki 'Auverse sur Oise' olduğunu açıkladı. Bu tablo, ünlü empresyonist ressam tarafından 1879-1882 yılları arasında yapılmıştı.

Müze yöneticisi Roger Hobby de, BBC'ye yaptığı açıklamada, Oxford sokakları yılbaşı eğlencesi nedeniyle gürültülü olduğu 01.30 sıralarında hırsızların müzeye çatıdan girdiklerini söyledi.

Oxford'daki Ashmolean Müzesi, Cezanne'ın yanı sıra Pablo Picasso ve Leonardo da Vinci'nin eserlerine de evsahipliği yapıyor. (a.a)

Harran'da senfoni

ŞANLIURFA Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi klasik müzik öğrencileri, tarihi Harran ilçesinde verdikleri mini konserde izleyenleri büyüledi.

Geleceğin sanatçıları gözüyle bakılan Güzel Sanatlar Lisesi Klasik Müzik öğrencileri aralarında aldıkları bir kararla öğretmenlerine sürpriz yaparak mini bir konser hazırladı. Kümbet evleriyle ünlü tarihi Harran ilçesinde sahne alan Meliha Demirkol, Esra Bucak, Pakize Karkın, Ferda Kurt, Hasret Savaş ve Ebru Yahya, flütleri ve violenselleriyle Vivaldi'in 4 Mevsim ve Mozart'n Sihirli Flüt operasından bölümler ile Mendelson'dan kısa parçalar seslendirdiler.

Konserin bitiminde öğretmenleri ve arkadaşları tarafından dakikalarca alkışlanan öğrenciler, izleyenlere, ‘‘Geleceğin Gürel Aykal'ları, Suna Kan'ları artık Şanlıurfa'dan yetişecek’’ dedirtti.

Okul müdürü Ahmet Gümüş, 7 yıl önce kurulan okullarındaki öğrencilerin büyük bölümünün klasik müziği tercih ettiğini ve oldukça da başarılı olduklarını belirterek, ‘‘Şanlıurfa'da klasik müzik ustaları yetiştirmek bizleri gururlandırıyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!