Yılın en çok arananları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Yılın en çok arananları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 11:47

Dünyanın en çok ziyaret edilen arama motoru olan Google üzerinde yapılan aramaları derleyen bir başka Google hizmeti Zeitgeist, 2005'in en çok aranan anahtar kelimelerini yayınladı. Listenin ilk onunda her zamanki gibi ünlüler ağırlıkta bulunurken, çeşitli doğa afetleri de kendini belli ediyor.

Haberin Devamı

Google dünyanın en çok ziyaret edilen arama motoru. Dolayısıyla günde milyarlarca kelimenin girildiği Google, siteyi ziyaret eden dünya çapından milyonlarca kişinin ilgi duyduğu konular hakkında ipucu elde etmek için oldukça müsait bir ortam niteliği taşıyor. Google, Almanca'da "zamanın ruhu" anlamına gelen Zeitgeist isimli hizmetiyle bu kelimeleri derleyerek herkesin takip edebileceği şekilde çeşitli listeler hazırlıyor.

Zeitgeist'in 2005 verileri popüler kültürün ve medyanın gücünü bizlere tekrar gösteriyor. Zeitgeist'in ilk onunda ilk sırayı alan Michael Jackson'ın şarkıcı kız kardeşi Janet Jackson bunun bir göstergesi. Jackson'ın 2004'te Amerikan futbolu finallerindeki gösteride başına gelen müstehcen kazanın etkileri daha uzun süre Google'da hissedileceğe benziyor. Ayrıca şarkıcının herkesten gizlenmiş 20 yaşında bir çocuğa sahip olduğu dedikoduları da, Janet Jackson'ın Zeitgeist'in bir numarası olmasında büyük bir etkiye sahip olduğu düşünülüyor.

Haberin Devamı

2005'in "Katrina Kasırgası ve 2004 sonunda gerçekleşen "tsunami" felaketi, Zeitgeist'in 2 ve 3. sırasında yer alıyor. Binlerce kişinin ölümüne neden olan bu doğa felaketlerinin ardından ise Google ziyaretçilerinin en çok ilgisini çeken Microsoft'un uzun süredir beklenen oyun konsolu Xbox 360 oldu. Listenin geri kalan kısmında ise diğer Amerikalı ünlülerin ağırlığı görülüyor.

Listenin tamamı ise şu şekilde:

1- Janet Jackson
2- Katrina Kasırgası
3- Tsunami
4- Xbox 360
5- Brad Pitt
6- Michael Jackson
7- American Idol
8- Britney Spears
9- Angelina Jolie
10- Harry Potter

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!