Yılın bahtsızı

Güncelleme Tarihi:

Yılın bahtsızı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

1 MAYIS gösterileri sırasında polisten kaçarken yanlışlıkla sığındığı MHP binasında feci şekilde dayak yiyen ve ölümle burun buruna gelen 20 yaşındaki Ali Rıza Narin'i, Hürriyet gözaltında tutulduğu Güvenlik Şubesi'nde buldu. CNN'in ‘dövülerek öldürüldüğü iddia edilen genç’ diye görüntüleri bütün dünyaya verdiği Ümraniye Atakent Lisesi 2'nci sınıfta beklemeli berber kalfası Narin, polise, ‘‘Benim olaylarla ilgim yok. O sırada göstericilerin dağılarak üzerime geldiğini gördüm. Ben de kaçarak o binaya girdim. Üçüncü kata çıktım. Kapıdan içeriye girdiğimde oradakiler beni gösterici sanıp üzerime yürüdü. Beni döverek içeriye aldılar. Polisler olmasaydı beni öldüreceklerdi’’ diye ifade verdi.

DOLUYA TUTULDU

1 Mayıs kutlamalarını provoke etmek istediği öne sürülen Narin, kelimenin tam anlamıyla ‘Yağmurdan kaçarken doluya tutuldu.’ Polisten kaçarken yanlışlıkla MHP Okmeydanı Temsilciliği'nin bulunduğu binaya giren Narin, bazı gençler tarafından yaka paça içeri sokuldu ve üçüncü kata çıkarıldı. Burada tekme tokat dövülen genç, can havliyle pencereye çıktı. Aşağı sarkan Narin'i bu sefer alt kattakiler ayağından yakaladı ve aşağı çekti. Bacakları içeride vücudu dışarıda, kurtulabilmek için çabalayan Narin, burada da yumrukların hedefi oldu. Dakikalar süren bu işkenceden Narin'i, kendilerinden kaçtığı polisler kurtardı. Feci şekilde dayak yiyen Narin, tedavi için SSK Okmeydanı Hastanesi'ne götürüldü. Başına iki dikiş atılan Narin, bu sefer gözaltına alınacağı korkusuyla hastaneden kaçtı. Narin bir süre sonra polis tarafından yakalandı ve Güvenlik Şubesi'nde sorguya alındı.

BÜTÜN DÜNYA SEYRETTİ

Linçten kurtarılan gencin görüntüleri CNN tarafından bütün dünyaya geçildi. Hatta CNN, Narin'in ‘dövülerek öldürüldüğü iddia edildi’ diye haber verdi. Ayrıca Reuters Ajansı da olayın fotoğraflarını tüm dünya basın ve yayın organlarına ulaştırdı. ‘‘Okula gidiyorum’’ diyerek Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki evinden ayıralan Narin'in başına gelenleri ailesi de televizyon haberlerinden öğrendi. Oğlunun camdan sarkarken gören anne Aşur Narin, ‘‘Ali Rıza'nın okulda olduğunu sanıyordum. Haberleri seyrederken televizyonda tesadüfen görünce neye uğradığımı şaşırdım’’ dedi. Hamallık yapan baba Hüseyin Narin ise ‘‘1 Mayıs kutlaması izin verilen bir bayram, herkes gidiyor. Bu kişilerin neden böyle davrandıklarına anlam veremiyorum. Oğlumun sağlığını düşünüyorum. Çocuğumu sağ istiyorum. Bir insana o şekilde davranılamaz. Filistin askısı gibi astılar’’ diye konuştu.

MHP: KURTARMAK İSTEDİLER

Bu arada MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Gül, polisten kaçarken yanlışlıkla MHP Okmeydanı Temsilciliği'ne sığınan Ali Rıza Narin'in, ülkücü gençler tarafından ‘zor kullanılarak kurtarılmak istendiğini’ savundu. Gül, dün yaptığı yazılı açıklamada, Narin'in paniğe kapılarak camdan dışarı çıktığını kaydetti. Polisin gelmesine ve onu içeri çekmesine rağmen Narin'in bütün gücüyle direndiğini ifade eden Gül, şöyle devam etti: ‘‘Zaman zaman oradaki MHP'li gençlerin zor kullanarak Narin'i içeri alıp, kurtarmak istediği anlaşılmıştır. Daha sonra gösterici kurtarılmış, bu esnada aşağıda minibüsün üzerindeki gencin sevinçle zafer manasına gelen bozkurt işareti yaptığı görülmüştür. Bütün bunlara rağmen olay yanlış aksettirilmiştir..’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!